Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου συγκεντρώθηκαν και φέτος οι περισσότεροι Καρπενησιώτες για τον Καθαγιασμό των Υδάτων και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στις κερκίδες του Κολυμβητηρίου από στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2023. Η τελετή πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο, αρκετών ιερέων αλλά και πολλών ανθρώπων από την πολιτική ηγεσία του τόπου. Στην πισίνα βούτηξαν πολλοί μικροί και μεγαλύτεροι αθλητές των κολυμβητικών Συλλόγων. Δεκάδες νέες και νέοι βούτηξαν στα νερά του κολυμβητηρίου για να πιάσουν τον σταυρό εκπροσωπώντας τους αθλητικούς συλλόγους τους.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που ο 13χρονος αθλητής Παναγιώτης Μπαλωμένος (αθλητής του ΑΟΛ Εύρυτος) έπιασε τον Σταυρό και έλαβε την ευλογία από τον Σεβασμιώτατο. Στη συνέχεια ακολούθησε στο χώρο του Κολυμβητηρίου και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν παραδοσιακά γλυκίσματα. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ευρυτανίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου, με την συμμετοχή και του ιερού κλήρου της πόλης.

Καθαγιασμός των υδάτων και στον Κρικελλοπόταμο

Τα Θεοφάνια όμως γιορτάστηκαν με τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων και στα χωριά του Δήμου Καρπενησίου. Χαρακτηριστικός είναι ο εορτασμός των Θεοφανίων στη ΔΕ Δομνίστας, όπου η καθιερωμένη ρίψη του Σταυρού έγινε στον Κρικελλοπόταμο παρουσία πολλών πιστών, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δομνίστας κ. Νικόλαος Καρέτσος.

Μήνυμα Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη

«Τα μηνύματα της εορτής των Θεοφανείων αποτελούν για εμάς μηνύματα καθοδήγησης για προσδιορισμό των νέων προτεραιοτήτων αλλά και για ακόμα μια πιο δυναμική προσπάθεια με στόχο τη δημιουργία και την ανάπτυξη. Ευχόμαστε τα μηνύματα του εορτασμού των Θεοφανείων να μας συνοδεύουν όλους σε μια νέα περίοδο δημιουργίας μακριά από προβλήματα με υγεία χαρά και ευτυχία.»

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Αριστείδη Τασιού

«Στο Κολυμβητήριο την ημέρα αυτή γιορτάζουμε τα Θεοφάνια μια σημαντική γιορτή για την ορθοδοξία μας, καθώς μας θυμίζει τη βάπτιση του Ιησού Χριστού, αλλά και την εμφάνιση του Τριαδικού Θεού και μαζί συμβολίζει τη γέννηση της ελπίδας που τότε κατέρρεε. Μεταφέροντας τον συμβολισμό στην σημερινή ημέρα ελπίζουμε να γεννηθεί ξανά η ελπίδα, η ελπίδα που νικάει τη μιζέρια, το φως που νικάει το σκοτάδι.»

ΛΕΖΑΝΤΑ: Ο καθαγιασμός των υδάτων στον Κρικελλοπόταμο