Σύλλογος Εθελοντών κατά των Νεοπλασματικών Ασθενειών ‘ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ’

Σε ένα κόσμο που κάθε μέρα καταρρέει, σε ένα κόσμο γεμάτο πεσιμισμό, γκρίνια και αξίες σε ελεύθερη πτώση, σε ένα τόπο που διαρκώς συρρικνώνεται, σε ένα τόπο που η εσωστρέφεια κυριαρχεί, αυτό που ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε την περασμένη Τετάρτη 13 Ιουλίου στον Καρέα της Αθήνας, στα εγκαίνια του πρώτου σπιτιού φιλοξενίας από το Σύλλογο ‘ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ’, για Ευρυτάνες καρκινοπαθείς, ήταν μοναδικά.

Ο Σύλλογος αυτός λοιπόν των εθελοντών, που μετράει μόλις λίγα χρόνια ζωής, κατάφερε αυτό που μοιάζει στις μέρες μας ακατόρθωτο. Όχι μόνο να υλοποιήσει ένα τόσο σύνθετο και απαιτητικό όνειρο και να προσφέρει κάτι τόσο σημαντικό στους συντοπίτες καρκινοπαθείς μας, αλλά το σημαντικότερο να πατήσει στο ‘κεφάλι’ αυτό το ‘τερατάκι’ που ονομάζεται ‘καρκίνος’. Και το κατάφερε αυτό για ένα και μοναδικό λόγο, γιατί το ‘τερατάκι’ αυτό συνθλίβεται όταν μετουσιώσεις σε αγάπη τον πόνο που σου φέρνει όταν το συναντάς και όταν το κοιτάξεις στα μάτια.

Η στήλη αυτής της εβδομάδας είναι αδύνατο λοιπόν να μην αφιερωθεί σ΄ αυτόν και να μην έχει έντονο συναισθηματικό χρώμα, όχι μόνο γιατί το κλίμα στα εγκαίνια όπως ήταν λογικό ήταν συγκινησιακά φορτισμένο, αλλά γιατί ο ‘ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ’ κατάφερε να συσπείρωσει σε ένα καλό σκοπό τόσους πολλούς συμπατριώτες μας και να μοιράσει πίσω τόση χαρά και ομορφιά ψυχής. Κατάφερε να κάνει όλους όσους βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση αυτού του σπιτιού φιλοξενίας, να αισθανθούν ένα ‘σώμα’ δυνατό, ενωμένο και ‘ετοιμοπόλεμο’.

Καθένας εθελοντής του Συλλόγου αξίζει όχι μόνο πολλά συγχαρητήρια, αλλά και μια εκ των προτέρων τεράστια ευγνωμοσύνη, μιας και το σπίτι του Καρέα είναι ανοιχτό για όλους, σε μια ασθένεια που κανείς δεν ξέρει πια πόρτα θα χτυπήσει. Αν μπορούσε κανείς όμως να σταθεί σε δυο- τρία σημεία δεν μπορεί να μην αναφερθεί στην ιατρό κ. Νεκταρία Χαλκιά που ήταν ο άνθρωπος που άναψε, όπως είπε χαρακτηριστικά, την σπίθα μέσα στα μάτια των εθελοντών του Συλλόγου, όταν πριν μερικά χρόνια ‘έριξε στο τραπέζι’ την ιδέα το εγκαταλειμμένο σπίτι που πριν χρόνια ο κ. Βαστάκης είχε δωρίσει στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, και που βρίσκονταν σε πλήρη εγκατάλειψη, να μεταμορφωθεί σε ένα ξενώνα φιλοξενίας για καρκινοπαθείς.

Δεν γίνεται να μην αναφερθεί κανείς επίσης στις νεαρές εθελόντριες του Συλλόγου, Αλεξάνδρα, Ζωή, Βασιλική, Στεφανία, Χρύσα, που έβαλαν τις τελευταίες πινελιές σε αυτόν τον πολύ ζεστό και φιλόξενο χώρο, αλλά ούτε και στον κ. Πέτρο Μπακατσιά που ως μηχανικός σχεδίασε το σπίτι εξ αρχής, δίνοντας αυτό το υπέροχο και λειτουργικό αποτέλεσμα. Επίσης και στον κ. Κώστα Παπαδήμο που ανέλαβε να μεταμορφώσει με τις εργασίας το εγκαταλειμμένο χώρο, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του και κάτι παραπάνω.

Οι οικοδέσποινες της βραδιάς, κυρίες Ιωάννα Σαρανταένα- Παπαδοπούλου, Χρυσούλα Ντουφεκιά και φυσικά η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ανθή Κοντοκώστα – Μουλιανίτη που συγκίνησε με την ομιλία της, επιμελήθηκαν την βραδιά και ζέσταναν τις καρδιές όλων των παραβρισκόμενων. Και κατάφεραν ένας χώρος παρατημένος που είχε γίνει περιστερώνας, να γεμίσει ξανά περιστέρια, λευκά περιστέρια της ελπίδας και της χαράς, τις καρδίες όλων εμάς που ευχαριστούμε θερμά για το μεγάλο αυτό δώρο στον τόπο μας.

Τελειώνοντας ακολουθούν οι ευχαριστίες του Συλλόγου προς όλους όσους βοήθησαν για την υλοποίηση αυτού του ονείρου που έγινε πραγματικότητα:

‘‘Ο Σύλλογος “ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ” είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι στις 13 Ιουλίου 2022 εγκαινιάστηκε ο ξενώνας φιλοξενίας Ευρυτάνων καρκινοπαθών στον Καρέα Αττικής. Μια ιδέα, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Κάθε χρόνο στην Ευρυτανία εμφανίζονται πάνω από 100  νέες περιπτώσεις καρκίνου. Ο ξενώνας μας μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα 2 ασθενείς με τον συνοδό τους. Ένας ξενώνας που φτιάχτηκε με πολύ αγάπη και μεράκι για τους ασθενείς που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη. Πλήθος φίλων και μελών παρευρέθηκαν στα εγκαίνια. Ευχαριστούμε θερμά το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου για την παραχώρηση του ακινήτου. Τον Βουλευτή Ευρυτανίας Κo Κώστα Κοντογιώργο και τον Δήμαρχο Καρπενησίου Κo Νικόλαο Σουλιώτη  για την εύρεση χορηγών για την επίπλωση του σπιτιού. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στις Daughters of Evrytania,Winston Salem,NC καθώς και το Evrytanian Association of America “VELOUCHI”. Την εταιρεία GREENTOP ENERGY SYSTEMS A.E, την εταιρεία ΧΑΛΚΟΡ ,το Evrytanian Association Chapter No 13 Chicago IL, τους ομογενείς μας κο Γιαννόπουλο Χ. Αθανάσιο και Θεοδόσιο Λιάπη, τον κο Βασίλειο Μανέλα και πολλούς ακόμα ανώνυμους συμπολίτες μας. Σας ευχαριστούμε όλους που πιστέψατε στο όνειρό μας και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σταματήσουμε εδώ.’’