Κάθε τόπος έχει τους ανθρώπους του που να ξεχωρίζουν και που τον διαφημίζουν με τις διακρίσεις ή τις επιτυχίες τους. Για την Ευρυτανία σίγουρα αυτοί έχουν το τρίπτυχο της επιτυχίας και ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Ο λόγος για τον Αθλητικό Σύλλογο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ με τους αθλητές του, τους προπονητές του Νίκο και Σταύρο Ζαρμακούπη και φυσικά την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σεμέλη Ζαρμακούπη. Το 2020 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Σύλλογο και τα 26 μετάλλια που απέσπασε πριν λίγες μέρες Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Kick Boxing, σίγουρα είναι μόνο άλλη μια ‘χρυσή’ στιγμή, στη διαδρομή του Συλλόγου, που συνεχίζει την αδιάκοπα ανοδική του πορεία. Αυτή την εβδομάδα δικαιωματικά τους αφιερώνεται η στήλη αυτή, σαν μια μικρή ιστορική αναδρομή, στην μεγάλη πορεία που έχουν διαγράψει έως σήμερα και στην μεγαλύτερη που με βεβαιότητα θα ακολουθήσει…

Από την ίδρυση έως σήμερα

 Ο Αθλητικός Σύλλογος ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ιδρύθηκε το 1991 με πρωτοβουλία του προπονητή και δασκάλου Ζαρμακούπη Νικόλαου, που ασχολούνταν από την ηλικία των 12 ετών με το άθλημα, με σκοπό την διάδοση του Ολυμπιακού Αθλήματος του T.K.Ν. στην Ευρυτανία.

Οι κλάδοι άθλησης που καλλιεργούσε και καλλιεργεί ο σύλλογος είναι το ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ αγωνιστικό και παραδοσιακό και το ΚΙΚ ΜΠΟΞΙΝΓΚ. Mε πολλές διακρίσεις σε  Πανελλήνια Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα στο ενεργητικό του (συνολικά μέχρι τώρα πάνω από 70 αθλητές & αθλήτριες) με συμμετοχή αθλητών μας στις  Εθνικές  ομάδες και στο Kick Boxing και στο Tae Kwon-do και  με συμμετοχή σε πολλά διεθνή τουρνουά του εξωτερικού  και με πολλές επιδείξεις , παρελάσεις και  αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, σε όλη την Ελλάδα. Πολλοί δε από τους αθλητές έχουν κατοχυρώσει και έχουν εισαχτεί στα Πανεπιστήμια της χώρας από την μοριοδότηση των επιτυχιών τους. Τα τελευταία 3 χρόνια ο Σύλλογος βγαίνει πολυνίκης και 1ος σε όλη την Ελλάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Kick Boxing. Πριν μερικές ημέρες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο Σύλλογος κατέκτησε ξανά την 1η θέση κατακτώντας 13 χρυσά μετάλλια 7 ασημένια και 6 χάλκινα, από τους οποίους 8 αθλητές μας θα συμμετέχουν με την Εθνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο στην Σερβία το 2020.

Εγκαταστάσεις και προπονητές

Σήμερα ο Αθλητικός Σύλλογος TAE KWON-DO Ευρυτανίας συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία, σε έναν χώρο 350 τ.μ. που βρίσκεται στο Καρπενήσι  με ενεργούς αθλητές και τμήματα Tae kwon-do, Kick Boxing και Ρυθμικής Γυμναστικής. Προπονητές του συλλόγου είναι ο Ζαρμακούπης Νίκος, που κατέχει μαύρη ζώνη 5 Dan στο Tae kwon do και 2 dan στι Ick Boxing και ο Ζαρμακούπης Σταυρός με 4 Dan στο Tae kwon do και 2 dan στο Kick Boxing  καταξιωμένοι και αναγνωρισμένοι από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με άδειες προπονητών και στο Tae Kwon-Do και στο Kick Boxing. Ο ιδρυτής και προπονητής κ. Νίκος Ζαρμακούπης, δεν σταματάει να θέτει διαρκώς όλο και πιο ψηλά τους νέους στόχους και δηλώνει σχετικά: ‘‘Η αναγνώριση έρχεται πάντα μετά από πολύ σκληρή δουλειά. Και εμείς στον Αθλητικό Σύλλογο Τ.Κ.Ν. δεν εφησυχαζόμαστε. Δουλεύουμε καθημερινά και εντείνουμε τις προσπάθειές μας με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα δεν είναι πάντα η κατάκτηση ενός μεταλλίου αλλά η επιβράβευση της προσπάθειας των αθλητών μας όταν συμμετέχουν σε μία διοργάνωση. Για μένα, η αναγνώριση του έργου μου είναι οι ίδιοι οι μαθητές μου. Ο σεβασμός και η αγάπη στο πρόσωπό μου. Μαζί, αθλητές και προπονητές, μέσα από τα τόσα χρόνια δουλειάς συνεργαζόμαστε πνευματικά και σωματικά’’.

Οι προπονητές του Α.Σ. Tae Kwon Do Ευρυτανίας Νίκος και Σταύρος Ζαρμακούπης βραβεύτηκαν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing(Π.Ο.Κ.) για την προσφορά τους στις πολεμικές τέχνες. Την απονομή στον δάσκαλο Σταύρο Ζαρμακούπη έκαναν οι «θρύλοι» του αθλήματος Πάρης Βασιλικός και Ernesto Hoost.

Το ’χρυσό’ κορίτσι του Συλλόγου

Η Σεμέλη Ζαρμακούπη, κόρη του δασκάλου και μέλος της Εθνικής Ομάδας τα τελευταία 4 χρόνια έχει στεφτεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2016 και το 2018 και Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια το 2017 και είναι μέλος των διακριθέντων αθλητών στην Γ.Γ.Α. Από το 2012 μέχρι και σήμερα είναι αήττητη 1η Πανελληνιονίκης στο Kick Boxing και μέλος της Εθνικής Ομάδας τα τελευταία 5 χρόνια και φέτος  θα συμμετάσχει με την Εθνική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Σερβία το 2020. ‘Η Οικογένεια μου με στηρίζει από μικρό παιδί σε κάθε μου προσπάθεια. Έχω την τύχη ο μπαμπάς μου και ο αδελφός μου να είναι οι προπονητές μου στο Τae kwon-do  και στο Kick Boxing. Είναι δύο άνθρωποι που είμαστε πολύ στενά δεμένοι σχεδόν όλοι μέρα είμαστε μαζί. Πέρα από την τεχνική κατάρτιση οι συμβουλές τους η αγάπη τους η στήριξή τους και ο σεβασμός που έχουμε ο ένας στον άλλο είναι για μένα σπουδαίο και πολύ σημαντικό.  Η μητέρα μου από την άλλη είναι ο φύλακας άγγελός μου. Είναι ο άνθρωπος που στέκεται δίπλα μου πάντα με τις καλύτερες συμβουλές  Είναι ο άνθρωπος που μοιραζόμαστε μαζί τα πάντα. Είναι εκείνη που ξανυχτάει μαζί μου τα βράδια με παίρνει στην αγκαλιά της και ξεχνάω τα πάντα. Είναι δίπλα μου στις χαρές στις λύπες στις νίκες στις αποτυχίες στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Πιστεύω ότι η οικογένεια για ένα παιδί είναι το Α και το Ω σε όλη τη διάρκεια της ζωή του σε ότι και αν κάνει. Η συμβουλή που μου έχει δώσει η οικογένεια μου είναι να βάζω στόχους και να προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος’. Αυτά δήλωνε στον Ευρυτανικό Παλμό πριν τρία χρόνια και αποδείχτηκε σήμερα ότι πράγματι το ΄χρυσό’ κορίτσι του Kick Boxing έχει βγει βαθιά από τα σπλάχνα του Συλλόγου και οι αδιάκοπες επιτυχίες της μόνο τυχαίες δεν είναι.

Οι αθλητές του Συλλόγου

Mε σεβασμό και συνέπεια ως προς την αγωνιστική ιστορία του συλλόγου οι Αθλητές του Συλλόγου ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ συνεχίζουν να είναι έτοιμοι αγωνιστικά για να συμμετάσχουν και να διεκδικούν διακρίσεις σε όλα τα πρωταθλήματα και διεθνή τουρνουά όλων των κατηγοριών πάντα με την καθοδήγηση του προπονητή Ζαρμακούπη Νικολάου ο οποίος για τους αθλητές όλων αυτών των χρόνων είναι η ψυχή του Συλλόγου.