Όνομα: Δημήτρης Κατσαδούρος

Ιδιότητα: Ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΚ & Futsal Καρπενήσι

Τόπος κατοικίας: Καρπενήσι

Τόπος καταγωγής: Καρπενήσι

Ο 31χρονος Δημήτρης Κατσαδούρος, γέννημα θρέμμα Καρπενησιώτης, επέστρεψε εδώ και τρία χρόνια πίσω στον τόπο που μεγάλωσε. Είχε προηγηθεί με μεγάλη πορεία και ένα ‘πλούσιο’ βιογραφικό και παρουσία σε πολλές ομάδες πανελλαδικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αγωνίστηκε με τις φανέλες των ομάδων, Θρασύβουλος, Ζάκυνθος, ΑΙΟΛΟΣ Καρπενησίου, Λαμία,  Εθνικός Φιλιππιάδας, Αναγέννηση Άρτας,  Άλιμος, Γλυφάδα και σήμερα πια αγωνίζεται με τον ΑΠΟΚ Καρπενησίου, θέλοντας να συνεισφέρει στην πορεία της ομάδας στου στην Γ’ Εθνική. Πολλές φορές έχει ανακηρυχθεί πρώτος σκόρερ στις ομάδες που έπαιξε, ενώ πολύ θερμή αποδοχή είχε και το ξεκίνημα ενός νέου αθλήματος στο Καρπενήσι, του Futsal, στο οποί πίστεψε πολύ. Ο Δημήτρης βρίσκεται στη στήλη αυτής της εβδομάδας για όλη αυτή την πορεία του, την θετική του ενέργεια, αλλά κυρίως γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος που επέλεξε να επιστρέψει πίσω για να ζήσει στη γενέτειρά του.

ΕΠ. Ασχολείσαι από μικρή ηλικία με το ποδόσφαιρο αγωνίστηκες σε πολλές ομάδες σε εθνικές κατηγορίες. Τι κρατάς από όλα αυτά τα χρόνια;

ΔΚ. Μέσα από το ποδόσφαιρο έχω αποκομίσει αμέτρητες εμπειρίες και φιλίες με αξιόλογους ανθρώπους που συνεχίζονται ακόμα και σήμερα. Επίσης, έμαθα να σκέφτομαι και να ζω σαν αθλητής, πράγμα που με βοήθησε σε κάθε τομέα της ζωής μου.

ΕΠ. Ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας σου;

ΔΚ. Αν μπορούσα να ξεχωρίσω μια, αυτή θα ήταν η συμμετοχή μου στην Α επαγγελματική κατηγορία με την ‘ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ’ κατά την αγωνιστική  περίοδο 2007 -2010 και ιδιαίτερα η άνοδος της ομάδας από την Β στην Α Εθνική.

ΕΠ. Πως ήταν η εμπειρία σου να προπονηθείς και να είσαι μέρος των ακαδημιών της ΑΕΚ;

ΔΚ. Η συμμετοχή μου στο ρόστερ της ΑΕΚ ήταν για εμένα μεγάλο σχολείο.. Είχα την τύχη να έχω προπονητή τον Κ. Σαβέφσκι καθώς και τον Κ. Στυλιανόπουλο οι οποίοι αποτέλεσαν ποδοσφαιρικά πρότυπα για εμένα. Κάθε προπόνηση και κάθε αγώνας με πήγαιναν ένα βήμα παραπέρα και συντέλεσαν καθοριστικά στην ποδοσφαιρική μου εξέλιξη.

ΕΠ. Υπήρχαν δύσκολες στιγμές που σκέφτηκες να τα παρατήσεις;

ΔΚ. Προφανώς και υπήρχαν δύσκολες στιγμές, δεν πιστεύω ότι υπάρχει αθλητής που να μην της  έχει αντιμετωπίσει.. Παρόλα αυτά η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο, μου έδινε την δύναμη να συνεχίζω..

ΕΠ. Μια νέα προσπάθεια ξεκίνησε φέτος με τον ΑΠΟΚ, όπου κατακτήσατε και το πρωτάθλημα Ευρυτανίας. Ποια είναι η επόμενη μέρα του συλλόγου; Σκέφτεσαι να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι με τον ΑΠΟΚ στην Γ΄ Εθνική;

ΔΚ. Έχει δρομολογηθεί ήδη ο προγραμματισμός της ομάδας για την νέα χρονιά και επιθυμία μου θα ήταν να είμαι μέλος της. Σκοπός μου είναι να βοηθήσω στον βαθμό που μπορώ να πετύχει τους στόχους της.

ΕΠ. Είναι σημαντικό για σένα το ότι επέστρεψες πίσω στη γενέτειρά σου;

ΔΚ. Πάντα ήθελα να επιστρέψω γιατί αγαπάω αυτό τον τόπο. Χαίρομαι που ζω και εργάζομαι στην πόλη που μεγάλωσα γιατί έχω δίπλα μου την οικογένεια μου και τους φίλους μου.

ΕΠ. Φέτος ήρθε στην πόλη μας ένα καινούργιο άθλημα το Futsal, που είναι το ποδόσφαιρο σάλας, σε κλειστό χώρο, όπου σε είδαμε να διαπρέπεις εκεί. Μίλησε μας για το νέο εγχείρημα του Καρπενήσι Futsal.

ΔΚ. Το Futsal είναι ένα άθλημα που φέτος έγινε γνωστό στο ευρυτανικό κοινό και αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη και για εμένα. Η πορεία της ομάδας ήταν αξιοσημείωτη και ευελπιστώ να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια με περισσότερες επιτυχημένες  στιγμές.

ΕΠ. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

ΔΚ. Η ενασχόληση μου με τον αθλητισμό και η δημιουργία μίας όμορφης οικογένειας είναι για εμένα προτεραιότητα σε αυτή τη φάση της ζωής μου. Στόχος μου είναι να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω γιατί για εμένα αυτό είναι η ευτυχία.