Όνομα: Χρήστος & Βίκυ Πανάρα

Ιδιότητα: Ιδιοκτήτες του εστιατορίου ‘Αντιγόνη’

Έτος ίδρυσης: 1980

Τόπος διαμονής: Κρίκελλο

Τόπος καταγωγής: Κρίκελλο

Πως μπορεί ένα χωριό που δεν βρίσκεται στον βασικό οδικό άξονα, να είναι το σήμα κατατεθέν της γνήσιας Ευρυτανικής γαστρονομικής κουλτούρας και φιλοξενίας. Όταν σε αυτό δραστηριοποιούνται νέοι άνθρωποι όπως ο Χρήστος και η Βίκυ Πανάρα, η απάντηση είναι εύκολη. Διατηρώντας την παρακαταθήκη των προηγούμενων γενιών στη γεύση και στο σεβασμό της πρώτης ύλης και δίνοντας παράλληλα νέα στοιχεία στις παροχές της εστίασης, σε ένα πανέμορφο χώρο και με μια υποδειγματική εξυπηρέτηση. Ένα από τα πολύ καλά πρότυπα επαγγελματιών, όχι μόνο για το Κρίκελλο, όπου βρίσκεται το εστιατόριο ‘Αντιγόνη’, αλλά και για όλη την Ευρυτανία. Μας μιλούν για το μεράκι που κάνουν τη δουλεία τους, τις ιδιαίτερες συνθήκες που περνάει ο τουρισμός σήμερα και φυσικά για το αγαπημένο τους Κρίκελλο. 

ΕΠ. Η επιχείρησή σας βρίσκεται σε ένα από τα πιο επισκέψιμα χωριά της Ευρυτανίας. Τι κάνει τους επισκέπτες να επιλέγουν το Κρίκελλο όταν επισκέπτονται την Ευρυτανία;

ΧΠ. Πραγματικά το Κρίκελλο είναι από τα πλέον επισκέψιμα χωριά της Ευρυτανίας, τόσο για το φυσικό κάλλος του όσο και για την ονομαστή φιλοξενία του. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ευρυτανία θεωρείται η Ελβετία της Ελλάδας και βέβαια το Κρίκελλο δικαιώνει πλήρως τον χαρακτηρισμό αυτό. Η διαδρομή για το χωριό ανάμεσα στο πυκνό δάσος ελάτων, η αναζωογονητική δροσιά του βουνίσιου αέρα, η μεγάλη πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια και τα γάργαρα νερά, το υπέροχο διατηρητέο σχολείο αλλά και η εκκλησία – κόσμημα του Αγ. Νικολάου αποτελούν πόλο έλξης επι αυτόν κάθε εποχή του χρόνου. Το χωριό είναι ιδανικό για ορεινούς περιπάτους, για χαλάρωση αλλά φυσικά είναι και γευστικός προορισμός πολλούς πιστούς επισκέπτες που γνωρίζουν την ποιότητα και την ποικιλία των παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΕΠ. Το εστιατόριό σας έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια σταθερούς θαμώνες που το επιλέγουν και το διαφημίζουν ‘στόμα με στόμα’. Πως ξεκίνησε η διαδρομή σας και σε ποιο τομέα, σε ότι αφορά τις παροχές σας, έχετε δώσει περισσότερη έμφαση όλα αυτά τα χρόνια;

ΧΠ. Το εστιατόριο ‘Αντιγόνη’ αποτελεί εδώ και 40 χρόνια, από το 1980, σταθερή αξία και σταθμό κάθε επισκέπτη που φτάνει στο Κρίκελλο μετουσιώνοντας διαχρονικά μέσα στις δεκαετίες την επιτομή του όρου οικογενειακή επιχείρηση. Οι βασικοί πυλώνες της φιλοσοφίας μας είναι: εγκάρδια φιλοξενία που στηρίζεται στην προσωπική σχέση με τους πελάτες μας, φιλική ατμόσφαιρα και εξυπηρέτηση σ’ ένα καλαίσθητο και ζεστό χώρο, σταθερά υψηλή ποιότητα στο φαγητό με άριστες πρώτες ύλες ντόπιες προελεύσεις, παραδοσιακές συνταγές, ποικιλία εδεσμάτων και πάντα χαμηλές τιμές. Δηλαδή με μια λέξη: σεβασμός στον επισκέπτη!

ΕΠ. Ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι γαστρονομικοί ‘θησαυροί’ της Ευρυτανίας;

ΧΠ. Η Ευρυτανία είναι ένας ευλογημένος τόπος από κάθε άποψη. Απ’ την πλευρά της χλωρίδας με καλλιεργημένα προϊόντα, δηλαδή ντόπια οπωροκηπευτικά απ’ τα περιβόλια μας, αλλά κ από την πλευρά των προϊόντων δάσους, όπως κάστανα, καρύδια, μέλι, αρωματικά φυτά και φυσικά μανιτάρια μεγάλης ποικιλίας και σπανιότητας, άλλωστε οι καθιερωμένες γιορτές μανιταριού στηρίζονται ακριβώς σ ‘αυτή την απρόσμενη ποσότητα και ποιότητα των δασικών προϊόντων. Παράλληλα απ’ την πλευρά της πανίδας πέστροφες, αλλαντικά, τυροκομικά αλλά και τα περίφημα κυνηγετικά εδέσματα, πτηνά, αγριογούρουνα, ζαρκάδια, λαγοί και τόσα άλλα, μαγειρεμένα με τις πεντανόστιμες συνταγές μας και συνοδευόμενα με ντόπιας προέλευσης προϊόντα, αποτελούν γαστρονομικές απολαύσεις που αφήνουν στον επισκέπτη τις ωραιότερες γευστικές αναμνήσεις και βέβαια τα ντόπια γλυκά σφραγίζουν  με τον πλέον αξέχαστο τρόπο τη γευστική περιήγηση.

ΕΠ. Είστε μια οικογενειακή επιχείρηση. Πόσο επηρέασε αυτό την φιλοσοφία σας σαν εστιατόριο, σε σχέση με αυτό που προσφέρετε στους πελάτες σας;

ΒΠ. Η διατήρηση της οικογενειακής επιχείρησης βασίζεται σε μια βασική αξία αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια που έχει που έχει περάσει από την μία γενιά στην άλλη. Είναι η άποψη των δημιουργών του εστιατορίου αλλά και δική μας. Προσφέρουμε στους θαμώνες ό,τι αγαπάμε, ό,τι δημιουργούμε με μεράκι, όπως ακριβώς και για το οικογενειακό τραπέζι. Αγνά υλικά από ντόπιους παραγωγούς και κλασικές αγαπημένες συνταγές, καλομαγειρεμένες που ανασύρουν παιδικές αναμνήσεις, ζεστασιά και θαλπωρή. Δηλαδή προσφέρουμε στους πελάτες μας ό,τι ακριβώς δίνουμε και στα παιδιά μας.

ΕΠ. Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο επιστροφής στην κανονικότητα. Από την εμπειρία σας με την επαφή σας με τον κόσμο, τι θεωρείτε ότι έχει αλλάξει και θα αλλάξει το επόμενο διάστημα σε σχέση με τις ανάγκες και τις επιλογές των επισκεπτών;

 ΒΠ. Η δύσκολη συγκυρία που περνάμε δημιούργησε σοβαρές αναταράξεις και στον τομέα της εστίασης. Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα κυρίως στον τομέα της ασφάλειας των επισκεπτών μας, έτσι ώστε να απολαμβάνουν σίγουροι και ανέμελοι τις γευστικές τους προτιμήσεις. Καθώς οι εποχές αλλάζουν, το αίτημα για υψηλή ποιότητα παραμένει, αλλά προστίθεται και το ζήτημα της τήρησης των κανόνων για υγιεινή και ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών. Η επιχείρηση μας σέβεται απολύτως  τα νέα αυτά δεδομένα, διασφαλίζει πλήρως τους θαμώνες και  ανταποκρίνεται στις νέες  συνθήκες όπως αυτές διαμορφώνονται. Οι πελάτες  είναι πλέον πιο απαιτητικοί και επιθυμούν αφενός να μένουμε σταθεροί στην ποιότητα και στις τιμές μας αλλά αφετέρου είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι και στις επιταγές της νέας σύνθετης κατάστασης.

ΕΠ. Φέτος θα βιώσουμε όλοι ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Τι να περιμένουν να βρουν οι επισκέπτες φέτος στο Κρίκελλο;

ΒΠ. Ο χειμώνας που πέρασε ήταν ιδιαίτερα και απρόσμενα δύσκολος για όλους μας. Έτσι όλοι θέλουμε να περάσουμε ανέμελο καλοκαίρι με ξεγνοιασιά, χαμόγελο, καλή παρέα και βέβαια καλό φαγητό! Αυτά ακριβώς θα απολαύσουν και φέτος οι επισκέπτες του Κρίκελλου. Οι γνώριμες γεύσεις, το χαλαρό περιβάλλον, η γαλήνη του βουνού, ο καθαρός αέρας, η πανέμορφη πλατεία σας περιμένουν ν δροσιστείτε τα ζεστά μεσημέρια και τα ευωδιαστά βράδια κάτω απ’ τα πλατάνια. Κι εμείς με καλή διάθεση και χαμόγελο θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας ό,τι καλύτερο διαθέτει η Ευρυτανική γη. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε εγκάρδια όλους τους πελάτες μας που 4 δεκαετίες τώρα μας τιμούν με την προτίμησή τους και μας εμπιστεύονται. Μας κάνουν να θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και να στεκόμαστε.