Στην Παλαιοκατούνα Αγράφων την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020 και ώρα 20.30, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση  βιβλίου “Κατσαντώνης, εποποία και θρύλος” (β’ έκδοση συμπληρωμένη) του Ευρυτάνα συγγραφέα Κώστα Μπουμπουρή. Η παρουσίαση θα γίνει στην ευρύχωρη κεντρική πλατεία του χωριού και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν :

      -Παπα-Βαγγέλης Φεγγούλης, θεολόγος-συγγραφέας,

     -Μαρία Παπαϊωάννου, Διευθύντρια του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Πρόεδρος του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας,  και

      -Βασίλης Μαστρογιάννης, δρ Δημοσίου Δικαίου-συγγραφέας.

      Σε ερώτησή μας γιατί επελέγη το συγκεκριμένο χωριό για την παρουσίαση την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο συγγραφέας μας δήλωσε : “-Είναι εμβληματικό και ιστορικό το συγκεκριμένο μέρος, αφού πάνω ψηλά στα ριζά της Φούρκας, στέκει αγέρωχη η θρυλική Σπηλιά του Κατσαντώνη και παραδίπλα υπάρχει το παλιό μοναστήρι του Άη Γιαννιού. Εκεί τον Αύγουστο του 1808 πέρασαν τις τελευταίες τους μέρες, ο Κατσαντώνης και ο αδελφός του Χασιώτης, πριν αιχμαλωτιστούν και βρουν φρικτό θάνατο στα Γιάννενα του Αλή πασά. Θα είναι μια ελάχιστη τιμή για τους ήρωες και το Παλαιοκάτουνο..”

      Κύριοι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι οι Εκδόσεις “Μπατσιούλας” και ο εκ Μοναστηρακίου ορμώμενος, Δημότης Παλαιοκατούνας  Αγράφων, Δημήτρης Κάππας, φίλοι παιδιόθεν με τον συγγραφέα. Οι φιλόξενοι Παλαιοκατουνιώτες αδημονούν και θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τη σημαντική εκδήλωση.