Lamiara

Published 11 ώρες ago

on 16/05/2020

ByLamiara

Το Καρπενήσι γίνεται..hot προορισμός για τις ελληνικές ομάδες ενόψει καλοκαιρινής προετοιμασίας, ο Δήμος Καρπενησίου βλέποντας για ακόμη μια φορά μπροστά ετοιμάζει…γερό λίφτινγκ στις εγκαταστάσεις και όποιος πρόλαβε…το Καρπενήσι είδε!

Ρεπορτάζ: Νίκος Μώκος

Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τις ζωές μας από την ημέρα που πρωτοεμφανίστηκε και πλέον όλοι καλούμαστε να αλλάξουμε τις συνήθείες μας με γνώμονα την δημόσια υγεία. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί φέτος και με τις ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας οι οποίες πολύ πιθανό να απορρίψουν την προοπτική του εξωτερικού για την καλοκαιρινή τους προετοιμασία στρέφοντας τις κεραίες τους στις εγχώριες επιλογές. Οι οποίες είναι ελάχιστες. Για την ακρίβεια…3!

Στη χώρα μας υπάρχουν μόλις 3 αθλητικά κέντρα στα οποία μπορεί να πραγματοποιήσει μία ομάδα την καλοκαιρινή της προετοιμασία. Το Πήλιο, τα Πηγάδια Νάουσας και το γνώριμο σε εμάς Καρπενήσι. Το οποίο φέτος θα φορεθεί πολύ…

Παραδοσιακά προορισμός των μικρομεσαίων


Το Καρπενήσι εδώ και χρόνια αποτελεί προορισμό των περισσότερων μικρομεσαίων ομάδων της Super League καθώς επίσης και αρκετών ομάδων χαμηλότερων κατηγοριών. Χωρίς να συμπεριλάβουμε τις μπασκετικές ομάδες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, Εθνικές ομάδες μπάσκετ και βόλλευ κλπ.

Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννενα, Λάρισα, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, Πλατανιάς, Τρίκαλα, Βόλος, Λαμία και ακαδημίες της ΑΕΚ είναι μερικές από αυτές.

Πέρυσι το καλοκαίρι, συνολικά 11 ομάδες πραγματοποίησαν την καλοκαιρινή τους προετοιμασία στην γειτονική πρωτεύουσα της Ευρυτανίας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό φέτος.

Για την Λαμία ανέκαθεν αποτελούσε Νο1 προορισμό για την καλοκαιρινή της προετοιμασία κάτι το οποίο φυσιολογικά και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει και φέτος.

Όχι μόνο με την Λαμία αλλά και με τις υπόλοιπες ομάδες οι οποίες κάθε χρόνο επιλέγουν την Ευρυτανική πρωτεύουσα για την προετοιμασία τους, κάποιες εκ των οποίων έχουν κάνει ήδη τις πρώτες διερευνητικές επαφές με τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός


Φέτος λοιπόν για να επιστρέψουμε στον πρόλογό μας, αρκετές ομάδες των Big 5 στρέφουν τις κεραίες τους στα εγχώρια προπονητικά κέντρα για την καλοκαιρινή τους προετοιμασία, με το Καρπενήσι να αποτελεί τον πρώτο στη λίστα τους προορισμό.

Το εξωτερικό δεν έχει αποκλειστεί οριστικά, αλλά με τις υπάρχουσες συνθήκες στην Ευρώπη οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει τις πρώτες επαφές προκειμένου να λάβει τις προσφορές από τα τρία προπονητικά κέντρα της χώρας και στη συνέχεια να επιλέξει το καταλληλότερο, η ΑΕΚ επιστρέφει στην Ελλάδα για την προετοιμασία της έπειτα από τη διετία 2013-14 όταν και είχε “χτιστεί” στο Πήλιο ενώ και ο ΠΑΟΚ εξετάζει τις επιλογές του για αυτό και άμεσα θα υπάρξει ταξίδι των επιτελών της ομάδας για να τσεκάρουν τα προπονητικά κέντρα και ίσως χρειαστεί μάλιστα να κάνουν και προκράτηση για αυτό που θα επιλέξουν και ο λόγος είναι προφανής: το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλες ομάδες της Super League που σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο (λόγω των περιορισμών) να μην κάνουν στο εξωτερικό το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και προπονητικά κέντρα στο εξωτερικό, όπως στην Πολωνία και στην Αυστρία που και η σεζόν θα ολοκληρωθεί και δεν έχει απαγορευτεί για όλο το καλοκαίρι η αθλητική δραστηριότητα.

Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν όταν οριστικοποιηθεί η ημερομηνία λήξης αυτής της σεζόν και η ημερομηνία έναρξης της επόμενης, σε συνδυασμό με τις συνθήκες που θα επικρατούν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης εκείνη την περίοδο ελέω της πανδημίας.

Ο Δήμος ετοιμάζει λίφτινγκ στο Αθλητικό Κέντρο


Όλα αυτά δεν περνούν απαρατήρητα από τον Δήμο Καρπενησίου ο οποίος είναι έτοιμος να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες προς όφελός της τοπικής οικονομίας αφού ετοιμάζεται να αναβαθμίσει το Αθλητικό Κέντρο της πόλης καθώς ο εκσυγχρονισμός του κρίνεται απαραίτητος, διότι πέρα από κατοίκους του που το επισκέπτονται συχνά για άθληση αποτελεί και μια από τις πρώτες επιλογές αθλητικών ομάδων για την προετοιμασία τους.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου στην αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου θα προχωρήσει σύντομα ο Δήμος μετά την αποδοχή της πίστωσης του ποσού των 2.344.800,00€ για την υλοποίηση του έργου: «Αξιοποίηση – Εκσυγχρονισμός κτιρίων και εγκαταστάσεων Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου».

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα δώσει νέα πνοή στον άλλοτε σύγχρονο χώρο άθλησης και στολίδι της Ευρυτανίας.

Το υποέργο αυτό θα ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα 2020, όπως και το υποέργο «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Υποστήριξης στο Δήμο για την υλοποίηση της πράξης» με προϋπολογισμό 24.800,00 €. Τα ποσά αυτά θα εγγραφούν στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2020.

Συνεπώς οι όποιες εργασίες καλλωπισμού δεν αναμένεται να επηρεάσουν την φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία των ομάδων…

lamiara.gr