Προς διακίνηση έχει τεθεί ο συνοπτικός τουριστικός οδηγός Βαλαώρας, ο οποίος αποτελεί δημιούργημα του Οικοτουριστικού Συλλόγου Βαλαώρας.

Στον οδηγό αυτό ο οποίος διατίθεται και σε ηλεκτρονική μορφή, οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το χωριό Βαλαώρα και την ονομασία του χωριού, τα τοπόσημα αλλά και τις πλείστες διαδρομές που διαθέτει για τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία στην περιοχή και να μαγευτούν από το άγριο τοπίο.

Συγκεκριμένα στον οδηγό αναφέρονται το κάστρο της Βαλάωρας, το γνωστό φαράγγι του Μπουζονίκου, το φαράγγι Γρανιτσιώτης, το πέτρινο γεφύρι Βαλαώρας και το γεφύρι του Αγίου Νικολάου. Επίσης σε αυτόν αναφέρονται οι ποδηλατικές διαδρομές και τα μονοπάτια διαβαθμισμένης δυσκολίας, μέσα από τα οποία οι επισκέπτες θα γνωρίζουν τα όμορφα δάση και την απαράμιλλη ομορφιά του τόπου. Στο τέλος του οδηγού αναφέρονται οι δράσεις του Οικοτουριστικού Συλλόγου και λίγα λόγια για αυτόν, ενώ προτείνονται και χώροι διαμονής και εστίασης στην περιοχή.

https://www.flipbookpdf.net/web/site/7d2ee6ef74f987fbc5b00556513fdc4f5f1e8c08202309.pdf.html?fbclid=IwAR2pN9emq4Ivsog-LlUCAsT9gvI2nOH2gGCS9MJpEf3A7AZ_Qgbw3BA-KRM