Μια συγκινητική βραδιά για το ευχαριστώ στον σπουδαίο Ευρυτάνα

Με μια υπέροχη εκδήλωση που διοργάνωσαν και συντόνισαν ο Σύλλογος Απανταχού Προυσιωτών, το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, τιμήθηκε ο Καθηγητής κ. Χρήστος Στρεμμένος για την προσφορά στη γενέτειρά του και γενικότερα για την πολύπλευρη δραστηριότητά του τόσο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό.
Ο χώρος του αλλαντοποιείου, δημιούργημα του ίδιου, όπου και έγινε η εκδήλωση γέμισε με συντοπίτες και φίλους του σπουδαίου Ευρυτάνα, όλους τους νυν και τέως άρχοντες του τόπου, αλλά και προσωπικότητες από την ακαδημαϊκή κοινότητα και το εξωτερικό. Παρόντες ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κοντογεώργος, οι τέως κ. Καρανίκας και κ. Κώτσιας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς κ. Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Τασιός, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας κα Σταρακά, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία και ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Μπέλας.

Η στιγμή που ο κ. Στρεμμένος μοιράζεται το βραβείο του

Η εκδήλωση μοναδικά διοργανωμένη, άνοιξε με τους χαιρετισμούς του μέλους του Συλλόγου κας Ζαχαροπούλου, για να συνεχίσει το καλωσόρισμα ο Πρόεδρος κ. Δημόπουλος. Ξεχωριστή και η κεντρική ομιλία για την ζωή του Καθηγητή από την κα Φλώρου, που μίλησε για την ζωή και το έργο του και μετέδωσε σε όλους τους παραβρισκόμενους την αγάπη και την εκτίμηση στο πρόσωπο του κ. Στρεμμένου. Ο κ. Στρεμμένος χαρούμενος και ταπεινός υποδέχτηκε την τιμή και την αγάπη όλων, αλλά και δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για τα όνειρα και τους στόχους που αεικίνητα βάζει. Συγκινητική η στιγμή που ο κ. Στρεμμένος μοιράστηκε το βραβείο συμβολικά με τον Προυσιώτη Ευθίμιο Τσίκνα, ο οποίος αποφάσισε να επιστρέψει στον Προυσό για να επενδύσει σε μια νέα ζωή, για να δείξει την ανάγκη της συλλογικής  προσπάθειας και να αποδείξει για μια ακόμα φορά το μεγαλείο της ψυχής και του μυαλού του.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης τίμησε και μίλησε για το θείο του Χ. Στρεμμένο