‘‘Πάρε μια γεύση’’ από Στερεά Ελλάδα

2340

Το βιβλίο «Στερεά Ελλάδα. Πάρε μια Γεύση» είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με στόχο την ολοκληρωμένη καταγραφή και παρουσίαση του γαστρονομικού πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Μέσα στις 240 σελίδες του βιβλίου αποτυπώνονται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό τοπικά προϊόντα, παραδόσεις, έθιμα και παραδοσιακές συνταγές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Το βιβλίο έχει επιμεληθεί η δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος, με ειδίκευση στην γαστρονομική κουλτούρα, κ. Σίσσυ Νίκα, συγκεντρώνοντας ένα πλούσιο γαστρονομικό θησαυρό από όλη την επικράτεια της Στερεάς Ελλάδας. Για την έκδοσή του έχουν μαγειρέψει με πολύ αγάπη, νοικοκυρές – σεφ επαγγελματίες του είδους και συνεργάστηκαν 250 παραγωγοί. Αποτέλεσμα 150 μοναδικές Στερεοελλαδίτικες συνταγές, που απαθανατίστηκαν σε 10.652 φωτογραφίες, που ταξιδεύουν τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι γεύσεων και εικόνων κάθε νομού της Στερεάς, αλλά και σε μια γνωριμία με τα μοναδικά, αυθεντικά προϊόντα της. Παραδοσιακές συνταγές, για φαγητά και γλυκά, αλλά και μοντέρνες προτάσεις με Στερεοελλαδίτικη έμπνευση. Από την θάλασσα της Ευβοίας και της Φωκίδας, έως τη δική μας ορεινή Ευρυτανία, ένα υπέροχο παζλ γεύσεων, με την τυροκομία, τη μελισσοκομία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, τους αμπελώνες, τις καλλιέργειες σε πρώτο πλάνο.
Το βιβλίο προλογίζει ο Περιφερειάρχης Στερεάς κ. Κώστας Μπακογιάννης και για την έκδοσή του συνεργάστηκε ο Πρόεδρος της αγροδιατροφικής κ. Γιώργος Κελαϊδίτης. Το βιβλίο κυκλοφόρησε και στα αγγλικά προκειμένου να επικοινωνήσει τον γαστρονομικό πολιτισμό, την κουζίνα και τα προϊόντα της Στερεάς σε όλη τον κόσμο.
Ακολουθεί στην στήλη ‘Η συνταγή της εβδομάδας’ συνταγή από το βιβλίο.