Στηρίζουμε το ανοιχτό κάλεσμα που έγινε από πολίτες που εναντιώνονται στο νέο αντιπεριβαλλοντικό νόμο, και καλούμε κάθε συλλογικότητα να συμμετέχει σε αυτό. Ακολουθεί το κείμενο του ανοιχτού καλέσματος:

“Με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα Νatura που γιορτάζεται την Πέμπτη 21 Μαϊου , σας προσκαλούμε στην ελληνική ‘’κανονικότητα’’ όπου οι προστατευόμενες περιοχές, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική φύση ετοιμάζονται να καταστραφούν με πρόσχημα την ανάπτυξη.

Δυστυχώς δεν έχουμε κατανοήσει ότι όσο ήμασταν σε καραντίνα για μία ακόμα φορά πούλησαν εμάς και το μέλλον μας.

Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που θέλει να συνεχίσουν να υπάρχουν δημόσια αγαθά, φυσικοί πόροι καθαροί και διαθέσιμοι σήμερα και για τις επόμενες γενεές, να ενώσει τη φωνή του μαζί μας στην εκδήλωση την Πέμπτη 21 Μαϊου και ώρα 19.00, μπροστά από τη Βουλή, όχι όμως για να γιορτάσουμε την πανευρωπαϊκή ημέρα Νatura αλλά για να απαιτήσουμε να αποσυρθεί τώρα το περιβαλλοντικο έκτρωμα που πλέον αποκαλείται νόμος.

Πώς μπορείς να γιορτάζεις άλλωστε τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η επιδείνωση της λεηλασίας της ζωης μας και της φύσης στο βωμό του κέρδους.

Ελάτε σε μία μη βίαιη διαμαρτυρία όπου όλοι έιναι ευπρόσδεκτοι, τηρώντας πάντα τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Από τις 19.00 θα υπάρξουν διάφορα δρώμενα και μετά συνεχίζουμε με ολονύκτια διαμαρτυρία με τους Άγρυπνους Πολίτες.”