Πανελλήνιες 2019

0
1293

Με ιστορία και φυσική ξεκινά η δεύτερη εβδομάδα των Πανελληνίων εξετάσεων

Στον αγώνα των πανελληνίων εξετάσεων έχουν ριχτεί οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ όλης της χώρας από την Πέμπτη και Παρασκευή 6-7 Ιουνίου 2019 με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας που είχε ως βασικό θέμα τη Δημοκρατία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το θέμα της έκθεσης ήταν αναμενόμενο και οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να ανταποκριθούν σε αυτό. Οι ασκήσεις που πλαισίωναν το εξεταζόμενο αυτό μάθημα ήταν βατές εφιστώντας πάντοτε την προσεκτική λύση τους από τους μαθητές. Την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στα μαθήματα των μαθηματικών και των Αρχαίων Ελληνικών και συγκεκριμένα στον «Πρωταγόρα» του Πλάτωνα, ενώ το άγνωστο κείμενο αποτελούσε απόσπασμα από τον Κυνηγετικό του Ξενοφώντα. Να σημειωθεί ότι η εξέταση των Αρχαίων, που έγινε για πρώτη φορά φέτος με τις αλλαγές που είχε προωθήσει το υπουργείο Παιδείας την περασμένη χρονιά, δεν έκρυβε παγίδες. Τα θέματα των αρχαίων κρίθηκαν βατά, σε αντίθεση με αυτά των μαθηματικών παρ’ όλο που ήταν εντός ύλης ήταν αρκετά απαιτητικά με κλιμακωτή διαβάθμιση. Η δεύτερη εβδομάδα των πανελληνίων ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, όπου οι μαθητές θα εξεταστούν στα μαθήματα Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι 135 υποψήφιοι της Ευρυτανίας
Το φετινό Μηχανογραφικό, το οποίο για πρώτη φορά δεν θα περιλαμβάνει ΤΕΙ, θα έχει περισσότερα από 150 νέα τμήματα και προγράμματα σπουδών για τα οποία δεν έχουν δοθεί ακόμη αναλυτικές πληροφορίες.
Στους 78.335 ανέρχεται ο αριθμός των εισακτέων αυξημένος κατά 3.643 σε σχέση με πέρυσι σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, εκ των οποίων οι 135 θα είναι Ευρυτάνες.
Οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι από τα σχολεία του Καρπενησίου, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ, αλλά τη μάχη τους δίνουν και τα σχολεία από την περιφέρεια με τους λιγοστούς μαθητές. Λίγοι είναι οι υποψήφιοι και από το Ραπτόπουλο, τη Γρανίτσα, το Κερασοχώρι, τη Φουρνά και τη Δυτ. Φραγκίστα. Η ομάδα του Ευρυτανικού Παλμού εύχεται καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στους υποψήφιους!
Οι ευχές για καλή επιτυχία
Σύσσωμη η πολιτική σκηνή της Ευρυτανίας εύχεται στους υποψηφίους των πανελληνίων για καλή επιτυχία.
Βουλευτής Ευρυτανίας, κ. Κώστας Κοντογεώργος: «Εύχομαι από καρδιάς στις μαθήτριες και τους μαθητές που αυτές τις ημέρες δίνουν το προσωπικό τους αγώνα στα πλαίσια των Πανελλαδικών εξετάσεων ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Το τρίπτυχο: καλή προετοιμασία, ψυχραιμία, και αυτοπεποίθηση, είναι σίγουρο ότι θα φέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.
Επίσης θέλω να εκφράσω, τις θερμότερες ευχές μου, στους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα στους γονείς, οι οποίοι στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες στα παιδιά τους, στη διεξαγωγή ενός από τους πιο σημαντικούς αγώνες για το μέλλον τους».

Δήμαρχος Αγράφων, κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής: «Με το ξεκίνημα των Πανελλήνιων Εξετάσεων, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους εσάς τις νέες και τους νέους που ολοκληρώσατε μια μακρόχρονη, επίμονη και κοπιαστική προσπάθεια προετοιμασίας, για να συμμετάσχετε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και να επιτύχετε την εισαγωγή σας σε κάποιο από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, κάθε επιτυχία. Συμμεριζόμενος τη δική σας αγωνία, αλλά και των οικογενειών σας, θέλω να σας θυμίσω ότι οι εξετάσεις αυτές δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά μια από τις πολλές δοκιμασίες της ζωής, και η αρχή μιας πορείας για το μέλλον. Οι γονείς και οι δάσκαλοι σας, όλα αυτά τα χρόνια, σας έδωσαν τις βάσεις για να κατακτήσετε τη γνώση και να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. Με καθαρή σκέψη, αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις σας, είμαι βέβαιος ότι θα αντιμετωπίσετε πιο εύκολα και αποτελεσματικά τη συγκεκριμένη δοκιμασία, αλλά και όλες τις προκλήσεις που θα ακολουθήσουν στη ζωή σας, και να θυμάστε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στη διαδρομή της ζωής σας θα είναι πολλές. ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ»

Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αγράφων, κ. Αλέξης Καρδαμπίκης: «Στους λιγοστούς μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Αγράφων που από αύριο δίνουν το δικό τους αγώνα, των Πανελληνίων εξετάσεων, εύχομαι από καρδιάς δικαίωση των κόπων τους, να έχουν δύναμη και καλή επιτυχία. Επίσης θερμές ευχές και στις οικογένειες των μαθητών που είναι δίπλα τους και τους στηρίζουν, όπως και στο εκπαιδευτικό προσωπικό».

Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης: «Εν όψει της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες μας καλή επιτυχία. Εύχομαι με δύναμη, αισιοδοξία, ψυχραιμία και υπομονή, να ολοκληρώσουν επιτυχώς την προσπάθεια που έχουν από καιρό αρχίσει και να συνεχίσουν με το ίδιο πείσμα σε όλα τα στάδια της ζωής τους.
Καλή δύναμη στους γονείς και στους καθηγητές των παιδιών.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου»

Υποψήφια Βουλευτής Ευρυτανίας, κα Θωμαΐς Οικονόμου: «Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές που μπαίνουν στη μάχη των Πανελληνίων εξετάσεων 2019, καλή δύναμη, κουράγιο και κάθε επιτυχία».