Για την ευρυζωνική κάλυψη εικοσιένα (21) οικισμών του Δήμου Αγράφων, το πρώτο εξάμηνο του 2021 δεσμεύεται η COSMOTE με απαντητική επιστολή που έστειλε χθες προς το Δήμαρχο Αγράφων κ. Καρδαμπίκη , μετά τις επανειλημμένες επιστολές του Δημάρχου.

Ειδικότερα στην επιστολή της εταιρείας αναφέρονται τα κάτωθι: 

« Για τους 101 οικισμούς του Δήμου σας, αναφέρουμε συνοπτικά:

  • Σε 39 οικισμούς υπάρχει δυνατότητα ευρυζωνικότητας
  • Επιπλέον των παραπάνω, 21 οικισμοί είναι ενταγμένοι σε κατασκευαστικά έργα του ΟΤΕ και αναμένεται ως το τέλος του 1ου εξαμήνου του 2021, να έχουν δυνατότητα ευρυζωνικής κάλυψης
  • Ενώ 6 είναι ενταγμένοι στο αντικείμενο του έργου των λευκών περιοχών (LOT 2 περιοχή ανάθεσης στην εταιρεία RuralConnect, συμφερόντων της ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε)
  • Για τους υπόλοιπους 35 οικισμούς, η πλειονότητα αυτών καλύπτεται ευρυζωνικά μέσω του δικτύου Κινητής, όπου μπορούν να προσφερθούν υπηρεσίες τύπου σταθερής με τη χρήση του εμπορικού προϊόντος «Cosmote at Home- DP SIM». 

Σχολιάζοντας την απάντηση της COSMOTE ο Δήμαρχος Αγράφων δήλωσε:

«Το πρόβλημα της πρόσβασης του συνόλου των μαθητών στην διαδικτυακή διδασκαλία παραμένει. Είναι επείγον στα χωριά που πέρασαν οι οπτικές ίνες  να γίνει άμεσα και η σύνδεση στο διαδίκτυο. Η ευρυζωνική κάλυψη του συνόλου του Δήμου Αγράφων είναι πρώτη προτεραιότητα για την περιοχή μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε και να συνεργαστούμε για το αυτονόητο».