Η εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ» που εδρεύει στη Λάρισα, είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της ανάπλασης των εξωτερικών χώρων του 1ου Γυμνασίου – ΓΕΛ Καρπενησίου, για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία, μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου της Μηχανικού κ. Κωνσταντίνου Βλάχου του Ανδρέα, απαντά στο άρθρο του δημοσιογράφου Δημήτρη Ευαγγελοδήμου, που φιλοξενήθηκε στον Ευρυτανικό Παλμό σε προηγούμενο φύλλο για το θέμα της υλοποίησης του έργου. Συγκεκριμένα, αναφέρει στην απάντησή της:

«Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ», στο φύλλο 917 της 2ας Σεπτεμβρίου 2020, περιελάμβανε στα κεντρικά θέματα του πρωτοσέλιδου το άρθρο με τίτλο «παρεμβάσεις. Μια ανάπλαση “άρπα-κόλλα” γεμάτη με πλήθος κακοτεχνίες» του συντάκτου δημοσιογράφου Δ. Ευαγγελοδήμου, στο οποίο και παραπέμπει στην σελίδα 14, την οποία και καταλαμβάνει ολόκληρη. Στο κείμενο γίνονται συγκεκριμένες συκοφαντικές και δυσφημιστικές αναφορές από το φωτορεπορτάζ του συντάκτου δημοσιογράφου, οι οποίες εκτός των άλλων αφορούν και την κατασκευάστρια εταιρεία την οποία εκπροσωπώ.

Το συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα είναι αναληθές κατά περιεχόμενο και καμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, ως εκ τούτου προς αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση των αναγνωστών σας γνωρίζω τα κάτωθι:

Το εν λόγω έργο είχε προϋπολογισμό 2.000.000,00 ευρώ και σύμβαση 1.015.078,94 ευρώ με ΦΠΑ (818.612,05 χωρίς ΦΠΑ), πράγμα που σημαίνει ότι τα 23 στρέμματα της συνολικής ανάπλασης κόστισαν 35,59 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Κατασκευάστηκε δε από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, μετά από προγραμματική σύμβαση του Δήμου Καρπενησίου ως κυρίου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Επίσης η μελέτη του έργου έγινε από την Φθιωτική Αναπτυξιακή Εταιρεία, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, από Τεχνικό Συμβούλιο και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, χρηματοδοτήθηκε δε από τον τακτικό προϋπολογισμό. Το έργο δημοπρατήθηκε με ανοιχτό διαγωνισμό, τα στοιχεία του οποίου (σχέδια, μελέτη και τεύχη) αναρτήθηκαν στη Διαύγεια νομίμως και εμπροθέσμως και ήταν προσιτά σε οποιονδήποτε ήθελε να αντλήσει οποιαδήποτε πληροφορία γύρω από αυτό. Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η εταιρεία μας «ΑΝΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» , η οποία υλοποίησε το έργο σύμφωνα με τις προβλεπόμενες μελέτες και προδιαγραφές των διατάξεων του ν. 4412/2016 «Περί Δημοσίων Έργων». Το έργο ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουλίου 2020, χωρίς καμία παράταση προθεσμίας, η δε κατασκευάστρια υλοποίησε το συμβατικό αντικείμενο του έργου με τις αρχιτεκτονικές επιλογές αυτού, για τις οποίες (επιλογές) ουδεμία σχέση ή ευθύνη έχει ο κατασκευαστής.

Όσον αφορά τις παρατηρήσεις του επαΐοντα συντάκτη του φωτορεπορτάζ, σχετικά με την κατασκευάστρια εταιρεία τα ακόλουθα:

  • Το τμήμα της εισόδου που δεν είχε ολοκληρωθεί μόνο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία με το ξύλινο υπόλειμμα, οφείλεται στην κολώνα της ΔΕΗ που προϋπήρχε, και απομακρύνθηκε μετά την ολοκλήρωση του έργου και ήδη αποκαταστάθηκε η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων και φυσικά θα αποκατασταθεί και το υπόλοιπο τοιχίο και η συμπλήρωση του δαπέδου στο σημείο που ήταν η κολώνα.
  • Τα υλικά των επιστρώσεων κιγκλιδωμάτων κλπ. τηρούν απόλυτα τις τεθείσες, από τη μελέτη, προδιαγραφές και πήραν έγκριση από την διευθύνουσα υπηρεσία πριν την τοποθέτησή τους.
  •  Σχετικά με τους αρμούς, στα περίπου 5.000 τετραγωνικά μέτρα των πλακοστρώσεων θα πρέπει ο επαΐων συντάκτης σας να δαπάνησε πολύ χρόνο και ενέργεια για να βρει τον έναν που μπορεί να μην ήταν ίσιος. (4) Τα τερματικά στο αμφιθέατρο για τα καλώδια και τις πρίζες έγιναν απλά και μόνο για να καλυφθεί το σημείο όπου θα τοποθετηθούν μεγαφωνικές εγκαταστάσεις ασθενών ή ισχυρών ρευμάτων στα πλαίσια κάποιου άλλου έργου και δεν αποτελούσαν αντικείμενο του παρόντος έργου.
  • Όπως φαίνεται ο συντάκτης του κειμένου «Άρπα – κόλλα» εκτός της δημοσιογραφικής πένας έχει και γνώσεις δημοσίων έργων, αρχιτεκτονικής, πολεοδομικής νομοθεσίας, αντοχής υλικών, και φυσικά η αισθητική του άποψη είναι υπεράνω όλων των υπολοίπων 3 κοινών θνητών !!! Παρουσιάζεται πιο Καρπενησιώτης από τους Καρπενησιώτες αφού οι άλλοι είναι άσχετοι, χωρίς γνώση και αίσθημα ευθύνης, αφήνουν τους ανάπηρους μαθητές εκτός σχολείου, τους επισκέπτες και τους θεατές χωρίς W.C. , τους μαθητές χωρίς προαυλισμό, τους τεχνίτες χωρίς αλφάδια και τα υλικά χωρίς την έγκριση του συντάκτη.
  • Κατόπιν των ανωτέρω θα ήθελα να σας ενημερώσω ώστε με τη σειρά σας να ενημερώσετε τους αναγνώστες της εφημερίδας σας και τον συντάκτη του εν λόγω συκοφαντικού και δυσφημιστικού φωτορεπορτάζ ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας και υπογράφων την παρούσα επιστολή είναι ο Κωνσταντίνος Βλάχος του Ανδρέα, ο οποίος κατάγεται από το Καρπενήσι, μεγάλωσε στο Καρπενήσι, φοίτησε στο συγκεκριμένο σχολείο και περάτωσε το έργο της ανάπλασης εκτάσεως 23 στρεμμάτων με συναισθηματική διάθεση να εκτελέσει ένα σωστό έργο, διαθέτοντας τις πενιχρές γνώσεις στον τομέα των κατασκευών εκ της τριακονταετούς επαγγελματικής δραστηριότητας. Προκαλείται σύγχυση και ψεύτικες εντυπώσεις στους πολίτες της Ευρυτανίας, από το φωτορεπορτάζ του εντύπου σας με τα αποκυήματα της φαντασίας του συντάκτη, αναληθή και διαστρεβλωμένα «γεγονότα» και με το απειλητικό ύφος της δημοσιογραφικής πένας του συντάκτη κατά των αρμοδίων οργάνων παραλαβής του έργου, με αποτέλεσμα να δυσφημίζεται η κατασκευάστρια εταιρεία την οποία εκπροσωπώ.»