Πετροπούλου Ιουλία

0
9836

Όνομα: Πετροπούλου Ιουλία

Τόπος κατοικίας: Καρπενήσι

Τόπος καταγωγής: Καρπενήσι

Ιδιότητα: Συνταξιούχος, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας, μητέρα δυο αγοριών

Στάση ζωής: ‘‘Γενναιοδωρία, Θάρρος, Δύναμη ’’

 

Φτάνοντας σε λίγο στην ολοκλήρωση άλλης μιας επιτυχημένης και δημιουργικής θητείας της κας Πετροπούλου και κατά κόσμων Λίτσας, ως Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας, σίγουρα αυτή η ενότητα του Ευρυτανικού Παλμού της ανήκει. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εντελώς εφικτό να την δούμε εξ αποστάσεως, αφού εδώ και χρόνια μοιραζόμαστε εκτός της σύμπραξης για τον σύλλογο, μοιραζόμαστε και φιλία αρκετών ετών. Η αλήθεια επίσης είναι ότι μια σελίδα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει ούτε το έργο και την δράση της, αλλά και ούτε να μεταφέρει τον αστείρευτο, γενναιόδωρο, αυθόρμητο  χαρακτήρα της. Θα περιοριστούμε αναγκαστικά λοιπόν στην δράση του Συλλόγου και να δούμε τι έχει να μας πει. Για τα υπόλοιπα το καλύτερο είναι να την συναντήσεις από κοντά και να ζήσεις την πηγαία ενέργεια της.

Ο Σύλλογος Γυναικών κοντά στους μετανάστες

ΕΠ. Πρόεδρε κάνοντας έναν απολογισμό της ιστορίας του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας αυτά τα χρόνια που είσαι πρόεδρος του, ποιες στιγμές  ξεχωρίζεις;

ΙΠ. Πραγματικά είναι τόσες πολλές που δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Όλα αυτά τα χρόνια οι εμπειρίες και τα συναισθήματα είναι τόσα πολλά, αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσω θα αναφερθώ σίγουρα στην στιγμή που ο Σύλλογος απέκτησε την δική του στέγη, το δικό του σπίτι, τον χώρο που κάθε εβδομάδα φιλοξενεί τα προγράμματά μας και φυσικά τις γυναίκες και τους φίλους του Συλλόγου. Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφερθώ στις δράσεις, αλλά και τα ταξίδι που κάνει ο Σύλλογος, καθένα απ’ αυτά μοναδικά και ξεχωριστά.

Από εκδηλώσεις του Συλλόγου με επώνυμους καλεσμένους

ΕΠ. Τι πιστεύεις ότι έχει ανάγκη η γυναίκα που ζει στην Ευρυτανία;

ΙΠ. Η γυναίκα που ζει στην Ευρυτανία έχει ανάγκη ότι έχουν και οι υπόλοιπες όλου του κόσμου. Έχει ανάγκη για διασκέδαση, για ενημέρωση, για προσφορά, για δημιουργία, για αισιοδοξία, για φροντίδα, για αγάπη. Αν μπορώ να πω κάτι διαφορετικό είναι η εξωστρέφεια, μιας και ο τόπος μας είναι λίγο περιορισμένος σε επιλογές και δυνατότητες σε κάποια πράγματα.

ΕΠ. Πως ο Σύλλογος στέκεται πρακτικά στο πλευρό της και βοηθάει σε μια θετική κατεύθυνση τα θέματα αυτά;

ΙΠ. Θέλω να πιστεύω με πολλούς τρόπους. Για την διασκέδαση διοργανώνουμε διαρκώς και όλο το χρόνο εκδηλώσεις με μεγάλη ανταπόκριση, με κέφι και χορό. Για την ενημέρωση έχουμε πάρει την πρωτοβουλία για μια σειρά ενημερωτικές ομιλίες για θέματα υγείας και ψυχολογίας, όπως το Αλτσχαιμερ ,την Οστεοπόρωση και πολλές συνοδεύονταν από διαγνωστικές δωρεάν εξετάσεις για τις γυναίκες. Για την προσφορά πιστεύω ότι κάνουμε ένα σημαντικό έργο στην περιοχή μας, δίνοντας και αγαθά, αλλά και βοηθώντας οικονομικά άτομα που έχουν ανάγκη, αλλά καλύτερα να μιλούν οι άλλοι για την προσφορά μας και όχι εμείς. Για την δημιουργία κάθε εβδομάδα στα γραφεία του Συλλόγου, η έμπνευση παίρνει φωτιά, με τα μαθήματα ζωγραφικής, ντεκουπάζ, ραπτικής και δημιουργικής έκφρασης. Για τα υπόλοιπα είμαστε πάντα με θετική ενέργεια και αγάπη και όσο για την εξωστρέφεια, όλοι γνωρίζουν ότι όποιος ακολουθεί τον Σύλλογο σε δράσεις και εκδρομές, ζει μια μοναδική εμπειρία.

Από το ταξίδι του Συλλόγου τον Ιουλίο στην Άνδρο

ΕΠ. Τι περιμένουμε να δούμε άμεσα από τον Σύλλογο Γυναικών;

ΙΠ. Δεν σταματάμε να σχεδιάζουμε διαρκώς. Σίγουρα περισσότερα μαθήματα και ενημερωτικά σεμινάρια μέσα στο 2018 και θέλω να πιστεύω ότι και στο νέο προεδρείο του Συλλόγου θα βάλει τον πήχη πολύ ψηλά. Σίγουρα επίσης στόχος και κομμάτι της εξωστρέφειας θα είναι οι ακόμα περισσότερες, μιας και ήδη έχουμε κάνει πολλές, αδερφοποιήσεις και συνεργασίες με Συλλόγους Γυναικών Πανελλαδικά.

ΕΠ. Ποια είναι τα σχέδια προσωπικά τα δικά σου για το μέλλον;

ΙΠ. Πρώτα απ’ όλα θέλω υγεία για μένα την οικογένειά μου και όλο τον κόσμο. Τα πάντα μετά έρχονται και όσοι με ξέρουν πάντα είμαι γεμάτη εκπλήξεις. Για τον Σύλλογο έχω πάντα μια αστείρευτη ενέργεια και ονειρεύομαι πολλά. Να έρθετε κοντά μας να τα μάθετε όλοι! Το σπίτι μας είναι πάντα ανοιχτό και φιλοξενο!

ΕΠ. Τι κερδίζει κάποιος όταν προσφέρει;

ΙΠ. Πολλά περισσότερα απ’ όσα δίνει και πάνω απ΄ όλα δύναμη και πληρότητα.

Με το σύζυγό της Βασίλη Οικονόμου