Έως 31 Ιουλίου η υποβολή προτάσεων

Ο Δήμος Καρπενησίου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να λάβουν γνώση των σχετικών όρων και προϋποθέσεων και να καταθέσουν προτάσεις, μέχρι και την 31η Ιουλίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00, για την πηγή «Κεφαλόβρυσο 2» ή «Μεσαίο Κεφαλόβρυσο» ή «Τσιτές», που βρίσκεται στην Κοινότητα Αγίας Τριάδας, της Δημοτικής Ενότητας Κτημενίων του Δήμου Καρπενησίου.

Σκοπός του Δήμου είναι να αξιοποιήσει τις πλούσιες υδάτινες πηγές του, την καθαρότητα και την ποιότητά τους, παραχωρώντας δικαιώματα εμπορίας για την εγκατάσταση εμφιαλωτηρίου επιτραπέζιου νερού και παρασκευής αναψυκτικών, με βάση τον Κανονισμό για τον καθορισμό όρων {δικαιωμάτων εμπορίας} για την εγκατάσταση εργοστασίων εμφιαλώσεως επιτραπέζιου νερού, φυσικού μεταλλικού νερού και παρασκευής αναψυκτικών. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη βεβαίωση του Τμήματος Ύδρευσης του Δήμου Καρπενησίου, η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα άντλησης νερού από τις παραπάνω πηγές είναι 50 κυβικά νερού/ώρα. Προτάσεις γίνονται δεκτές από φυσικά και νομικά πρόσωπα. Οι προτάσεις κατατίθενται σε κλειστό φάκελο στο Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ηλ. Διακυβέρνησης του Δήμου Καρπενησίου {κα Ευσταθία Τόλη}.

Όροι και προϋποθέσεις

Η εκχώρηση του δικαιώματος της εμπορίας για την εγκατάσταση εμφιαλωτηρίου επιτραπέζιου νερού και παρασκευής αναψυκτικών, θα γίνει επίσης, και με ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως η βιωσιμότητα του πλάνου, η αντίστοιχη εμπειρία, η φερεγγυότητα του επενδυτή. Εγγύηση συμμετοχής που ορίζεται στο ποσό του κατώτατου δικαιώματος εμπορίας 5% που αντιστοιχεί στο 30% της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας νερού θα παρέχεται με σκοπό την εμφιάλωση και εμπορία της χορηγούμενης πρώτης άδειας για ένα (1) έτος, ήτοι ποσό 2.880,00 ευρώ. Η διάρκεια της εκχώρησης θα είναι για τριάντα (30) έτη, η οποία θα ανανεώνεται ανά τρία έτη. Για την καταγραφή των χρησιμοποιούμενων υδάτων, θα τοποθετηθεί υδρομετρητής στην είσοδο του εργοστασίου σε ασφαλισμένο χώρο και θα γίνεται καταγραφή (εκκαθάριση) σε κάθε τρίμηνο από την έναρξη λειτουργίας της μονάδας εμφιάλωσης.

Με υπεύθυνη δήλωση του φυσικού ή νομικού προσώπου, στο οποίο θα γίνει η εκχώρηση του δικαιώματος της εμπορίας για την εγκατάσταση εμφιαλωτηρίου επιτραπέζιου νερού και παρασκευής αναψυκτικών, θα υπάρξει δέσμευση ότι το 60% του προσωπικού επί των αιτήσεων για την κάλυψη των θέσεων, θα προσληφθεί με επιπρόσθετο κριτήριο την εντοπιότητα κατά σειρά προτεραιότητας από την Κοινότητα Αγίας Τριάδας, έπειτα από την Δημοτική Ενότητα Κτημενιών και έπειτα από τον Δήμο Καρπενησίου. Το φυσικό ή το νομικό πρόσωπο, στο οποίο θα γίνει η εκχώρηση του δικαιώματος της εμπορίας για την εγκατάσταση εμφιαλωτηρίου επιτραπέζιου νερού και παρασκευής αναψυκτικών, υποχρεούται να ξεκινήσει τη λειτουργία της μονάδας εμφιάλωσης μέσα σε 24 μήνες από την εκχώρηση του δικαιώματος. Με σημείο αναφοράς την τιμή 0,02 λεπτά του ευρώ/λίτρο και το ελάχιστο δικαίωμα εμπορίας στο 5%, για ένα έτος ανέρχεται στο ποσό των 2.880,00 ευρώ (28.800*1000*0,02 λεπτά του ευρώ/λίτρο*5%ο= 2.880,00 ευρώ). Θα είναι αποδεκτή η ανανέωσητου χρόνου λειτουργίας για 12 μήνες, ύστερα από έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από αιτιολογημένη απόφασή του.Η τελική απόφαση και το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ. 22373 50076 (κα Ευσταθία Τόλη), email: t.tolii0716.sγzefixs.gον.gr και infο@karpenissi.gr.