«Πολιτιστικές Συναντήσεις» στο Νέο Αργύρι

3682

Θερμής υποδοχής και ανταπόκρισης έτυχαν, και φέτος, οι «Πολιτιστικές Συναντήσεις» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Αργυρίου Ευρυτανίας. Στις 17 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για τους αυτοδίδακτους καλλιτέχνες της περιοχής, τον Στάθη Παπαντώνη και τον Γεώργιο Κολτούκη από το Νέο Αργύρι και τους αδερφούς Βασίλη και Γρηγόρη Τσιούβα από το Αρδάνοβο, ανθρώπους που τίμησαν το Ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι και που συντρόφεψαν όλες τις στιγμές μας με τις γλυκές τους μελωδίες, με διαχρονική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
Το ενδιαφέρον του κόσμου, που εκφράστηκε μέσα από την προσέλευση ήταν πραγματικά πρωτοφανές όπως και το ενθουσιώδες χειροκρότημα που ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση μιας συλλογικής προσπάθειας με στόχο να αναδειχθούν η πολιτιστική κληρονομιά, η ιστορία και οι καλλιτεχνικές δυνάμεις του τόπου μας.
Συστατικό στοιχείο της επιτυχημένης διοργάνωσης, η συντονισμένη προσπάθεια του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου και πολλών μελών που συμμετείχαν, εργάστηκαν και συνεισέφεραν σε διάφορους τομείς, «αγκαλιάζοντας» το εγχείρημα και προσφέροντας από τον χρόνο, τη γνώση, την εμπειρία και την ψυχή τους.
Kεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κ. Αθανασιά Γεώργιο που παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και το έργο των τιμώμενων καλλιτεχνών.
Συμμετείχαν επίσης οι μουσικοί: Κουσιορή Λάμπρο, Σεραφείμ Μπακούση, Πεταρούδα Δημήτρη(Βιολί-Τραγούδι) με του γιούς του Θωμά και Παντελή, τους Λάζαρο και Πάνο Τσαμπά,τον Γιώργο Υφαντή, τον κ.. Γεωργούλα και τον κ. Καλομπάτσιο στο κλαρίνο καθώς και τον κ. Κοκκώνη στα κρουστά που με μεγάλη χαρά και προθυμία συμμετείχαν στην εκδήλωση.