Θετική η συνάντηση Κοντοζαμάνη – Καρδαμπίκη

Καρπούς φαίνεται να απέδωσε η συνάντηση του Δημάρχου Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη με τον υφυπουργό υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη. Στο πλευρό του κ. Καρδαμπίκη βρέθηκαν ο ΔΥΠΕάρχης Θεσσαλίας και στερεάς Ελλάδος κ. Φώτης Σερέτης και ο πρώην υφυπουργός υγείας κ. Έκτορας Νασιώκας, οι οποίοι μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, έθεσαν όλα τα θέματα υγείας του Δήμου Αγράφων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης όμως, εκείνο που συζητήθηκε διεξοδικά ήταν η πρόταση για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με το δήμο σε κεντρικό συντονιστικό ρόλο. Μια πρόταση που η παράταξη του Δημάρχου είχε παρουσιάσει προεκλογικά και υπερψηφίστηκε από τους πολίτες στις εκλογές. 

Η πρόταση και η αποδοχή της από τον υφυπουργό

Η πρόταση προβλέπει  του κ. Καρδαμπίκη μεταξύ άλλων είναι: Ίδρυση γραφείου υγείας στο δήμο, δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου υγείας και αξιοποίηση των υποδομών και των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας της περιοχής. Συνεργασία με εργαστηριακή και απεικονιστική μονάδα υποστήριξης του προγράμματος.  Περιοδικές επισκέψεις σε περιοχές του δήμου, κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις με αιμοληψίες τοπικά από την ομάδα υγείας του Δήμου. Προγράμματα πρόληψης, πρώιμης διάγνωσης και μελετών δημόσιας υγείας. Διασύνδεση δε του όλου προγράμματος με κεντρική νοσοκομειακή μονάδα αναφοράς.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο κ. υφυπουργός βρήκε την πρόταση καινοτόμο και πρωτοποριακή. Έτσι αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα μελέτης του όλου θέματος. Τις επόμενες μέρες ο Δήμος θα καταθέσει και επίσημα την πρότασή του.