Πρωτοβουλία για την υγεία

2045

Για τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ μαζεύουν υπογραφές οι κάτοικοι του Δήμου Αγράφων

Με μια πρωτοβουλία που ανήκει στον Οπλίτη  Ιατρό, ο οποίος πρόσφατα τοποθετήθηκε στο Αγροτικό Ιατρείο Ραπτοπούλου αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγράφων, γίνεται ξανά λόγος για τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στη Γρανίτσα.

Το κάλεσμα για συγκέντρωση υπογραφών ώστε όλοι οι κάτοικοι να αναλάβουν δράση και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα κυκλοφορεί σε κεντρικά καταστήματα ορισμένων χωριών του Δήμου Αγράφων, όπως το Ραπτόπουλο, Γρανίτσα, Λημέρι κλπ. και τις επόμενες ημέρες θα φτάσει σε όλα, ενώ ταυτόχρονα απευθύνεται και στους τοπικούς φορείς να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή κάνοντας τις δικές τους απαιτούμενες ενέργειες.

το κείμενο αναφέρει:

«Εμείς, οι κάτοικοι των χωριών της Δυτικής Ευρυτανίας του Δήμου Αγράφων βιώνουμε καθημερινά την αγωνία της έλλειψης διαρκούς ιατρικής περίθαλψης και της μακροχρόνιας εγκατάλειψης από την κεντρική Διοίκηση … 

Εξαιτίας του δυσπρόσιτου γεωγραφικά τόπου μας, συχνά απαιτείται η πραγματοποίηση μετακινήσεων έως και δυόμιση (2,5) ωρών έως το πλησιέστερο Νοσοκομείο (Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου), παράγοντας που διαχρονικά εξωθεί τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής στην εγκατάλειψη των περιοχών τους προς όμορες αστικές περιοχές. 

Απαιτούμε την άμεση δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ , 24ωρης εξυπηρέτησης με ενεργό ασθενοφόρο στην περιοχή της Γρανίτσας, όπου υφίστανται ήδη οι απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία του. 

 Συγκεκριμένα υπάρχει ήδη το κτίριο του ΠΠΙ Γρανίτσας , με την δυνατότητα φιλοξενίας ανθρώπινου δυναμικού ικανού να καλύψει πλήρως το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, τόσο για επείγοντα, όσο και για έκτακτα περιστατικά. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία και υπογράφουμε: 

Οι Πρόεδροι των χωριών 

Οι κάτοικοι των χωριών»