Ξεκινά σύντομα το πρόγραμμα

Θεσμό αποτελεί πλέον το καλοκαιρινόπρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών του Δήμου για τους καλοκαιρινούς μήνες με τίτλο «Βουνοπαιχνιδίσματα». Ένα πρόγραμμα που εκτός από τον ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό  του χαρακτήρα έχει ως στόχο την κοινωνική προσφορά και τη στήριξη των οικογενειών της πόλης. Για το λόγο αυτό για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Καρπενησίου προτίθεται να συνδράμει στην ενασχόληση των παιδιών λόγω της  έλλειψης άλλων καλοκαιρινών δομών(πλην του ΚΔΑΠ), προβαίνοντας στην πρόσληψη προσωπικού σύμφωνα για την κάλυψη των παιδαγωγικών αναγκών του προγράμματος. Λόγω του Covid-19, θα ακολουθηθούν πρώτα όλες οι διαδικασίες που θα απαιτηθούν για τη λειτουργία του προγράμματος, σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις και έπειτα και εφόσον αυτό θα πραγματοποιηθεί, θα ληφθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την προστασία των παιδιών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.  

Οι ηλικίες και η συμμετοχή

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο σχολικό συγκρότημα της πόλης (3ο Δημοτικό) και προτίθεται να απασχολήσει παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών απευθυνόμενο σε όλους τους γονείς, οι οποίοι δεν καλύπτονται από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Καρπενησίου. Για την συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης κρίνεται σκόπιμη η εισφορά συμμετοχής, η οποία καθορίζεται στο ύψος των 25 ευρώ για το κάθε παιδί ανά περίοδο λειτουργίας.Για την εγγραφή του παιδιού απαιτείται η υποβολή σχετικής αίτησης, συνοδευόμενης από  ιατρική γνωμάτευση για τη δυνατότητα άθλησης του παιδιού και η καταβολή του ποσού συμμετοχής.

Το πρόγραμμα

Η λειτουργία του προγράμματος θα είναι καθημερινή (Δευτέρα- Παρασκευή) και το ωράριο λειτουργίας του 7:30π.μ έως 15:00μ.μ. Τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες εργασίας των οποίων ο διαχωρισμός θα γίνει με βάση τα ηλικιακά κριτήρια.

Το ημερήσιο πρόγραμμα έχει ως εξής:

•          7:30- 9:30 Προσέλευση των παιδιών

•          9:30-11:00 Αθλητικές δραστηριότητες και Παιδαγωγικά παιχνίδια (αθλοπαιδιές, μουσικοκινητική αγωγή, χοροί κλπ)

•          11:00-11:30 Διάλειμμα και πρόγευμα

•          11:30-12:30 Εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στην ηλικία των παιδιών (αγωγή υγείας, πολιτισμού και περιβάλλοντος)

•          12:30-13:30 Δημιουργική Ζώνη

•          13:30-14:30 Γεύμα

•          14:30-15:00 Ελεύθερος χρόνος

Το πρόγευμα και το γεύμα είναι στην ευθύνη των γονέων των παιδιών. Στο χώρο του σχολείου, προβλέπονται ψυγεία για την συντήρηση των τροφίμων και φούρνοι μικροκυμάτων για το ζέσταμα των φαγητών.