Την «έκπληξη» προσπάθησε να κάνει η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, γνωρίζοντας στο φινάλε την ήττα με 64-75 από τον δυνατό Έσπερο Λαμίας.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστική του ΣΤ΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, αρχίζοντας στις 3.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου «λύγισε» στο τέλος, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Ήταν αρκετά ανταγωνιστική απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, με τον τραυματισμό του εκ των κορυφαίων Λάμπρου Τσιώλη να είναι κομβικής σημασίας. Η Ακαδημία έχει μια νίκη και τρεις ήττες και διατηρεί ελπίδες πρόκρισης. Με 23 πόντους(1 ποντο) έκλεισε το ματς ο Αποστόλης Νούλας.
Ο Έσπερος του Γιάννη Σοφογιάννη σημείωσε την πιο δύσκολη νίκη του, κάνοντας το τρία στα τρία και βρισκόμενος κοντά στην πρωτιά του ομίλου. Διαθέτει ταλέντο και ποιότητα στις υποδομές του. Ο Αλέξανδρος Ζερντίτσκι ήταν αρκετά καθοριστικός, έχοντας 21 εύστοχους πόντους.
Την επόμενη(5η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. στις 19 Νοεμβρίου θα παίξει εκτός έδρας με την Αναγέννηση Λαμίας, ενώ ο Έσπερος θα υποδεχτεί τον Άρη Σπερχειάδας.