Ράνια Μπουμπουρή – Μάκης Τσίτας: «Αινίγματα» και «Κάλαντα», οι νέοι τίτλοι στη σειρά «Η Παράδοσή μας»

2323

‘‘Η παράδοση είναι κάτι ζωντανό. Ζει και αναπνέει και υπάρχει γύρω μας. Θα ’χετε ακούσει, βέβαια, ότι παράδοση είναι ο τρόπος ζωής, τα ήθη και τα έθιμα των γονιών, των γιαγιάδων και των παππούδων μας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Είναι και κάτι απίστευτα διασκεδαστικό! Μπορεί να μας προσφέρει ώρες χαράς, παιχνιδιού και απόλαυσης. Με τα δύο αυτά βιβλία θα καταλάβετε το πώς!

Στα χρόνια των γιαγιάδων και των παππούδων μας, και των δικών τους γιαγιάδων και παππούδων, τα αινίγματα ήταν παιχνίδια που συνήθως παίζονταν ομαδικά: χωρίζονταν οι παίκτες σε δύο ομάδες και έβαζαν αινίγματα η μία ομάδα στην άλλη, για να δουν ποια θα νικήσει: Ποια θα σκεφτόταν το πιο δύσκολο; Και ποια θα κατάφερνε να βρει τη λύση; Κι έτσι τα αινίγματα, που θυμίζουν μικρά ποιηματάκια και συνήθως κλείνουν με την ερώτηση: «Τι είναι;», έφτασαν μέχρι τις μέρες μας: Ζουν και βασιλεύουν και μας αρέσει πολύ να τα λέμε μεταξύ μας.’’

Αυτή είναι η εισαγωγή των δύο νέων βιβλίων με τίτλους «Αινίγματα» και «Κάλαντα», της σειράς «Η Παράδοσή μας», που μόλις κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Πέρυσι είχαν κυκλοφορήσει τα δύο πρώτα βιβλία της ίδιας σειράς με τους τίτλους «Παροιμίες» και «Γλωσσοδέτες». Φυσικά συγγραφείς όλης της σειράς είναι η συμπατριώτισσά μας, κ. Ράνια Μπουμπουρή, και ο συνεργάτης της, κ. Μάκης Τσίτας. Την εικονογράφηση και των δύο νέων βιβλίων έχει επιμεληθεί η κ. Ανδριάνα Ρούσσου και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που περιλαμβάνονται η κ. Δήμητρα Ρουσέλη.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 34 βιβλία της Ράνιας Μπουμπουρή για παιδιά, τρία από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα τουρκικά. Ξεχωριστή θέση στη δουλειά της κατέχουν τα βιβλία της που αποσκοπούν στη διασκεδαστική μάθηση: ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΒ, ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΤΡΕΛΟ ΑΡΙΘΜΗΤΑΡΙ, ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΤΡΕΛΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ (Εκδόσεις Ψυχογιός) και Η ΜΕΛΩ-ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ (Εκδόσεις Πατάκη), τα οποία έχουν μελοποιηθεί από τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και τα ερμηνεύουν πολύ γνωστοί κι αγαπημένοι καλλιτέχνες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το ιστολόγιό της: http://raniouska.blogspot.com.