Σακαβέλας Χάρης

0
7076

Όνομα: Σακαβέλας Χάρης

Τόπος Κατοικίας: Αθήνα

Τόπος Καταγωγής: Δομνίστα

Δραστηριότητα: Extreme sports, DJ

Αγαπημένο σημείο στην Ευρυτανία: Πάντα Βρέχει

Στάση ζωής: ‘‘Μετασχηματίζουμε κάθε αρνητικό σε ωφέλιμη ενέργεια’’

 

Ο λόγος που ο νεαρός Χάρης Σακαβέλας είναι αυτή την εβδομάδα σε αυτή την σελίδα, είναι ο καταιγισμός από τις δημοσιεύσεις που έγιναν για εκείνον σε μεγάλα αθηναϊκά κανάλια, σε site, σε blogs, με τον τίτλο: ‘‘ Flyboard: Η αδρεναλίνη στα… ύψη με τον ΄΄πρίγκιπα΄΄ της Μυκόνου’’. Γνωστοί και φίλοι τον αποκαλούν ΄΄ πρίγκιπα΄΄ της Μυκόνου και αυτό αποδίδεται και στους θαυμαστές που έχει αποκτήσει από αυτό το extreme sport. Ο Χάρης Σακαβέλας τα τελευταία χρόνια ΄΄οργώνει΄΄ τις θάλασσες στο νησί των ανέμων το οποίο τον έχει απορροφήσει και μία από τις… αιτίες είναι και το Flyboard. Με καταγωγή από την Δομνίστα Ευρυτανίας, έχει κατακτήσει τις θάλασσες της Μυκόνου και μας συστήνει το Flyboard και όχι μόνο. Τι όμως έχει να πει ουσιαστικότερα ένα νέο παιδί, που ζει μέσα στο life style  και που περνά σχεδόν όλο το καλοκαίρι του στη Μύκονο; Ευχάριστη έκπληξη έχει κάτι να πει, πέρα από τα τυπικά των δημοσίων σχέσεων, που φαίνεται να κατέχει καλά… Μας μίλησε καθαρά για τον κόσμο της Μυκόνου, για την αγάπη του στην Δομνίστα και για μια πραγματικότητα που για την νέα γενιά είναι αληθινή…

Από την Γιορτή Τσίπουρου το προηγούμενο Σάββατο

ΕΠ. Χάρη περνάς αρκετό χρόνο στην κοσμοπολίτικη Μύκονο. Τι αναζητά ένας νέος άνθρωπος εκεί;

ΧΣ. Αναζητά την έντονη ζωή, την νυχτερινή διασκέδαση, τις κοσμοπολίτικες παραλίες και τις γνωριμίες. Μπορεί η Μύκονος να είναι για λίγους, με οικονομική επιφάνεια, αλλά καλά μπορεί να περάσει ο καθένας και χωρίς αυτό. Πιστεύω ότι μπορείς να περάσεις υπέροχα και να κάνεις γνωριμίες και χωρίς να είσαι επώνυμος και να έχεις τρελά χρήματα. Αρκεί να έχεις προσωπική αύρα και να είσαι ο εαυτός σου.

ΕΠ. Αν και βουνίσιος, αφιερώνεις πολύ χρόνο στα θαλάσσια σπορ. Πώς ξεκίνησες την δραστηριότητα αυτή;

ΧΣ. Μου την πρότειναν και απλά δοκίμασα. Μου άρεσε πολύ, όπως και όλα τα exteme sports, και σε δυο- τρία μαθήματα είχα αρκετή άνεση και μου ταίριαξε. Το σημαντικό είναι ότι δεν είναι μόνο εντυπωσιακά τα exteme sports, αλλά γυμνάζουν και πολύ καλά το σώμα. Για παράδειγμα στο Flyboard γίνεται καλή γυμναστική, κυρίως στο ανέβασμα και απαιτεί αρκετή δύναμη.

Από το καλοκαιρινό πάρτι νεολαίας στη Δομνίστα

ΕΠ. Χάρη, εξήγησέ μας τι είναι το Flyboard;

ΧΣ. Το Flyboard είναι ένα είδος jetpack νερού που συνδέεται με ένα jet ski που προωθεί την οδήγησή του με αέρα και νερό. Ο αναβάτης του Flyboard είναι στερεωμένος με δέστρες παρόμοιες με ένα wakeboard που συνδέεται με μια μακριά μάνικα σε ένα τζετ σκι. Το νερό εξαναγκάζεται υπό πίεση σε ένα ζευγάρι μπότες με ακροφύσια ακροφυσίου κάτω από τα οποία σου δίνουν ώθηση να πετάξεις μέχρι και 15 μέτρα στον αέρα ή να βουτήξεις μέσα το νερό μέχρι τα 2,5 μέτρα. Είναι ένα νέο άθλημα στην Ελλάδα που κερδίζει σταδιακά το ενδιαφέρον του κόσμου γιατί είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Εντυπωσιακές φιγούρες με το Flyboard

ΕΠ. Για ποιο λόγο θα πρότεινες σε κάποιον να δοκιμάσει το Flyboard;

ΧΣ. Αισθάνεσαι σαν να πετάς ψηλά, ζεις συναρπαστικές στιγμές, είναι μία ανείπωτη εμπειρία στα θαλάσσια νερά με την αδρεναλίνη να χτυπά… κόκκινο. Είναι μια δραστηριότητα νερού που σας μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο, στην προσπάθεια για αδρεναλίνη. Το Flyboard σου προσφέρει την ευκαιρία να κολυμπήσεις σαν ένα δελφίνι και να πετάξεις σαν superhero. Χρειάζεται θάρρος και πίστη. Ωραίο είναι να ακολουθείς το όνειρό σου και να κάνεις αυτό που θέλεις. Μία τέτοια εμπειρία μόνο υπέροχες αναμνήσεις έχει να σου προσφέρει, και την αίσθηση ότι έκανες κάτι διαφορετικό στη ζωή σου.

 

ΕΠ. Βουνό ή Θάλασσα;

ΧΣ. Αγαπάω τη Θάλασσα, αλλά το βουνό πάντα το έχω ανάγκη για ψυχική δύναμη και ξεκούραση μέσα στο ατελείωτο πράσινο. Επισκέπτομαι συχνά το χωριό μου και δεν πρόκειται να το εγκαταλείψω με τίποτα, γιατί με γεμίζει. Και φυσικά δεν λείπω ποτέ από τα καλοκαιρινά πάρτι νεολαίας της Δομνίστας, όπου διασκεδάζω και βάζω μουσική κάθε χρόνο τον 15Αυγουστο.

ΕΠ. Χάρη ετοιμάζεις κάτι και για το βουνό σε ό,τι αφορά τα extreme sports;

ΧΣ. Ναι και μάλιστα θέλω κάποια να τα υλοποιήσω εδώ. Τα σχέδια έχουν ελεύθερη πτώση, skydive, bungee jumping και πολλά άλλα που θα μαθαίνετε και που ταιριάζουν πολύ με την Ευρυτανία.

Γυμναστική μέσα στο ατελείωτο πράσινο…