Ζαρμακούπη Σεμέλη

0
6535

Όνομα: Ζαρμακούπη Σεμέλη
Τόπος Κατοικίας: Καρπενήσι
Ιδιότητα: Μαθήτρια 1ης Λυκείου, Πρωταθλήτρια Τae kwon-do & Kick Boxing

Διακρίσεις:
1η Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων 2012
1η Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων 2013
1η Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων 2014
1η Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων 2015
1η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων Δουβλίνο Ιρλανδίας WAKO 2016
2η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Δουβλίνο Ιρλανδίας WAKO 2016
1η Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων  – Κορασίδων 2016
2η Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων Σκόπια WAKO 2017


Αγαπημένο μότο: ‘‘Καλύτερα να ιδρώνεις στην προπόνηση παρά να ματώνεις στον αγώνα. Τίποτα δεν σου χαρίζεται’.

Μπορεί ένα κορίτσι από το μικρό Καρπενήσι να φτάσει στην κορυφή του κόσμου και να διεκδικήσει αύριο μια συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Η Σεμέλη Ζαρμακούπη έχει ήδη απαντήσει πως  μπορεί! Ήδη από τα δεκατέσσερά της έφτασε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kick Boxing και πριν λίγες μέρες ξανά την δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Διαβάζοντας το βιογραφικό της το αθλητικό της μέλλον ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένο, με πρωτιές κάθε χρόνο από δέκα ετών και την οικογένεια της να συμβάλει αποφασιστικά σε αυτή την πορεία.  Βλέποντάς την είναι εύκολο να διακρίνει κανείς, παρά το νεαρό της ηλικίας της, τον αποφασιστικό και στοχευμένο χαρακτήρα της, που κατακτά αυτό που θέλει και δουλεύει ώσπου να το πετύχει.  Αλλά και στις απόψεις της η Σεμέλη έχει τον ίδιο δυναμισμό… ας δούμε τι λέει για τον πρωταθλητισμό και τους στόχους της…

Η Σεμέλη στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kick Boxing 2016


ΕΠ.
Σεμέλη ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;
ΖΣ. Άμεσος στόχος μου είναι η νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τae kwon-do που θα λάβω μέρος και θα διεξαχθεί τέλος Σεπτεμβρίου. Επίσης προγραμματίζω να λάβω μέρος σε διεθνή βαθμολογούμενα Πρωταθλήματα για την Ολυμπιάδα τα λεγόμενα ( G1)  που διεξάγονται στο εξωτερικό και παράλληλα προετοιμάζομαι για το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kick Boxing Όνειρό μου βέβαια είναι να μπορέσω κάποτε να συμμετάσχω σε μια Ολυμπιάδα.

ΕΠ. Τι σου δίνει και τι σου παίρνει ο πρωταθλητισμός;
ΖΣ. Ο Πρωταθλητισμός μου έχει δώσει πάρα πολλά και μου έχει πάρει λίγα θα έλεγα. ΟΠρωταθλητισμός με έχει φέρει κοντά με σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες του χώρου που έχουν και εκείνοι τα ίδια όνειρα και τους ίδιους στόχους με μένα. Επίσης ταξιδεύοντας για να συμμετέχω σε διεθνή πρωταθλήματα γνωρίζω νέους τόπους και έτσι ανοίγουν οι ορίζοντές μου για πάρα πολλά πράγματα. Ο Πρωταθλητισμός σου δίνει δύναμη, αντοχή, σωστή κριτική, ήθος, εφόδια που σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Ο Πρωταθλητισμός μου έχει στερήσει  πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μου, χρόνο από τις παρέες μου και τις διακοπές μου. Σκέφτομαι ότι ο πρωταθλητισμός είναι επιλογή μου και έχω μάθει τις επιλογές μου να τις στηρίζω και να παλεύω για αυτές.

ΕΠ. Όταν έρχεται ένας τραυματισμός ή μια ήττα, πως τα ξεπερνάς;
ΖΣ. Ένας τραυματισμός μπορεί να σε κρατήσει έξω από ένα πρωτάθλημα στο πάρα πέντε ενώ εσύ έχεις κάνει προετοιμασία αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα πριν! Ευτυχώς μέχρι σήμερα οι τραυματισμοί μου ήταν τέτοιοι  που με την βοήθεια του αθλίατρου και της φυσικοθεραπεύτριας μου τους έχω ξεπεράσει. Όσο για τις ήττες πιστέψτε με έχω γνωρίσει αρκετές αλλά με τη βοήθεια και την στήριξη των προπονητών μου και με την ανάλυση του αγώνα κάθε φορά τι δεν πήγε καλά ποια ήταν τα λάθη μου ώστε την επόμενη φορά να μην επαναληφτούν, τις ξεπερνάω και πάω παρακάτω. Πιστεύω πάντως ότι δεν έρχονται οι νίκες αν δεν γνωρίσεις ήττες. Σε έναν αγώνα ένας κερδίζει ένας χάνει. Το κακό με τα ατομικά αθλήματα είναι ότι την ήττα την αναλαμβάνεις εξ ολοκλήρου εσύ και ίσως οι προπονητές σου δεν την μοιράζεσαι.

Η αθλητική γροθιά της οικ. Ζαρμακούπη έφερε το φετινό ασημένιο μετάλλιο


ΕΠ.
Η οικογένειά σου είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με την πορεία σου. Ποια είναι η σημαντικότερη συμβουλή που έχεις λάβει από αυτή;
ΖΣ. Η Οικογένεια μου με στηρίζει από μικρό παιδί σε κάθε μου προσπάθεια. Έχω την τύχη ο μπαμπάς μου και ο αδελφός μου να είναι οι προπονητές μου στο Τae kwon-do  και στο Kick Boxing. Είναι δύο άνθρωποι που είμαστε πολύ στενά δεμένοι σχεδόν όλοι μέρα είμαστε μαζί. Πέρα από την τεχνική κατάρτιση οι συμβουλές τους η αγάπη τους η στήριξή τους και ο σεβασμός που έχουμε ο ένας στον άλλο είναι για μένα σπουδαίο και πολύ σημαντικό.  Η μητέρα μου από την άλλη είναι ο φύλακας άγγελός μου . Είναι ο άνθρωπος που στέκεται δίπλα μου πάντα με τις καλύτερες συμβουλές  Είναι ο άνθρωπος που μοιραζόμαστε μαζί τα πάντα. Είναι εκείνη που ξανυχτάει μαζί μου τα βράδια με παίρνει στην αγκαλιά της και ξεχνάω τα πάντα. Είναι δίπλα μου στις χαρές στις λύπες στις νίκες στις αποτυχίες στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Πιστεύω ότι η οικογένεια για ένα παιδί είναι το Α και το Ω σε όλη τη διάρκεια της ζωή του σε ότι και αν κάνει. Η συμβουλή που μου έχει δώσει η οικογένεια μου είναι να βάζω στόχους και να προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.

ΕΠ. Έχεις κάποιο άλλο πρότυπο στον πρωταθλητισμό;
ΖΣ. Η Bianca Walkden  Αγγλίδα πρωταθλήτρια στο Τae kwon-do και Ολυμπιονίκης.

ΕΠ. Θεωρείς ότι είναι εφικτό για έναν αθλητή που ζει στο Καρπενήσι να διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο; Ποια εμπόδια τις μικρής μας πόλη πρέπει να ξεπεράσει;
ΖΣ. Πιστεύω πως ναι. Εξάλλου εγώ το απέδειξα περίτρανα. Δεν έχει σημασία αν προπονείσαι σε μία μικρή πόλη. Σημασία έχει να έχεις καλούς και καταρτισμένους προπονητές και να είσαι σε ένα αγωνιστικό τμήμα που να είναι του επιπέδου σου ώστε να μπορείς να προπονείσαι μαζί τους και να έχεις ανταγωνισμό. Ευτυχώς το επίπεδο της σχολής μας είναι πολύ προχωρημένο και όλη η αγωνιστική ομάδα και όχι μόνο αλλά και οι μικροί αθλητές συμμετέχουν σχεδόν κάθε Σ/Κ σε πάρα πολλά πρωταθλήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εξάλλου η σχολή μας κάθε χρόνο έχει αναδείξει πολλούς αθλητές σε πανελλήνιο ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

ΕΠ. Πως φαντάζεσαι τη ζωή σου σε δέκα χρόνια;
ΖΣ. Ελπίζω και εύχομαι να είμαι γερή πάνω απ όλα να πετύχω τους στόχους μου και τα όνειρα μου και να μπορέσω να ασχοληθώ με τον αθλητισμό σε άλλο επίπεδο. Αγαπώ πάρα πολύ τα παιδιά και θα ήθελα κάποτε να τους μεταφέρω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου από το Πρωταθλητισμό.