Σε δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου – υδρόμυλου, που βρίσκεται στην Κοινότητα Μεγάλου Χωριού προβαίνει ο Δήμος Καρπενησίου.

Το ανωτέρω ακίνητο έχει εμβαδό 40,00μ2 και διαθέτει υδρόμυλο ο οποίος είναι λειτουργικός. Η μπροστινή όψη του κτηρίου είναι σε επαφή με τον δημοτικό δρόμο, έχει επενδυθεί με πέτρα και με νέα πορτοπαράθυρα αλουμινίου. Η είσοδος βρίσκεται 1,80μ περίπου πάνω από το επίπεδο του δρόμου και υπάρχουν πλακοστρωμένα σκαλιά που οδηγούν σε αυτή. Το κτήριο έχει ορατή ξύλινη στέγη και επιστέγαση με πλάκες ενώ το δάπεδο είναι πλακοστρωμένο. Το κτήριο διαθέτει πλήρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση, παροχή νερού και οι εσωτερικοί τοίχοι είναι βαμμένοι και είναι σε καλή κατάσταση. Δύναται να χρησιμοποιηθεί ως Υδρόμυλος και αποστακτήριο στεμφύλων, όπως προβλέπεται και από την υπ, αριθμ, 23/1992 οικοδομική άδεια, τηρουμένων των σχετικών διατάξεων που προβλέπει η νομοθεσία για τις χρήσεις αυτές. Επίσης δύναται να πωλεί τα παραγόμενα προϊόντα (αλεύρια- τσίπουρα καθώς και παραγόμενα υποπροϊόντα αυτών), εφόσον πληροί τις εκάστοτε υγειονομικές διατάξεις. Το ακίνητο εκμισθώνεται χωρίς επιπλέον εξοπλισμό.

Η δημοπρασία θα είναι πλειοδοτική, φανερή και προφορική και θα διεξαχθεί στις 14/07/2021, ώρα 12:00 έως 12:15 στο δημοτικό κατάστημα Καρπενησίου ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής που έχει ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αυτή μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακολούθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε οκτώ (8) χρόνια από την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου και με το δικαίωμα παράτασης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Το κατώτερο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται σε διακόσια (200,00€) ευρώ μηνιαίο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο τελικά στο επιτευχθησόμενο οριστικό ποσό μηνιαίου μισθώματος από τη δημοπρασία αποτέλεσμα. Το μίσθωμα θα προσαυξάνεται κάθε έτος, σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί του αρχικού ποσού και στη συνέχεια κάθε επί του ανακεφαλαιωμένου ποσού των αυξήσεων του μισθώματος και χωρίς άλλη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν μέρος στη δημοπρασία πρέπει να μην είναι οφειλέτες του Δήμου Καρπενησίου και να μην έχουν καμία οικονομική εκκρεμότητα και αντιδικία με το Δήμο την τελευταία πενταετία. Οφειλέτες του Δήμου, με ρύθμιση των οφειλών τους, δεν γίνονται δεκτοί στη δημοπρασία.

Η οικονομική εκμετάλλευση του μισθίου, πρέπει να γίνεται με πνεύμα εξυπηρέτησης της τουριστικής πολιτικής, η οποία αποβλέπει στην ικανοποίηση των επισκεπτών και στην εξύψωση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών σ’αυτούς. Ο μισθωτής υποχρεούται να λειτουργεί το μίσθιο καθημερινά ανελλιπώς καθ’ όλη την μισθωτική περίοδο. Οι υποχρεώσεις αυτές αποτελούν ουσιώδεις όρους της σύμβασης και η μη τήρησή τους αποτελεί λόγο καταγγελίας της σύμβασης για κακή χρήση και επιβολή προστίμου.

Σε περίπτωση που η δημοπρασία για οποιοδήποτε λόγο αποβεί άγονη τότε αυτή θα επαναληφθεί (μετά από μία εβδομάδα) στις 21/07/2021 στον ίδιο τόπο και ώρα χωρίς να απαιτείται νέα δημοσίευση. Αν και η δεύτερη δημοπρασία αποβεί άγονη η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απ’ ευθείας συμφωνία, οι όροι της οποίας καθορίζονται από το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο (άρθρο 192 παρ. 1 Ν.3463/2006).

Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από το Τμήμα Προσόδων ημέρες Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 8.00 – 14.00 Διεύθυνση Ύδρας 6 – Καρπενήσι Τηλέφωνο 22373 50064 FAX 22373 50028. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να επισκέπτονται το μίσθιο κατόπιν συνεννοήσεως με τον Αντιδήμαρχο Καρπενησίου κ. Κεραμάρη Δημήτριο (τηλ. 22373 50054)