Αγωγή σε βάρος της εταιρείας

Για πέμπτη ημέρα φλέγεται το Euroferry Olympia, που ρυμουλκείται σε λιμάνι κοντά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να συνεχιστούν εκεί με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια οι επιχειρήσεις των ανδρών της ΕΜΑΚ. Η ελπίδα των οικογενειών των 10 αγνοουμένων υπάρχει όσο συνεχίζονται οι έρευνες.

Ανάμεσα σε λιωμένες λαμαρίνες και τοξικούς καπνούς οι άνδρες της ΕΜΑΚ έδωσαν μάχη με τον χρόνο, αναζητώντας επιζώντες στα γκαράζ του Euroferry Olympia.

Με τη φωτιά να καίει ακόμα και το θερμικό φορτίο στο σκαρί του πλοίου να είναι μεγάλο, η επιχείρηση διάσωσης ήταν δύσκολη. Σκαρφάλωσαν στις νταλίκες για να ανακαλύψουν κάποιο ίχνος ζωής από τους αγνοούμενους, με ειδικές στολές και μπουκάλες.

Αφού εξαντλήθηκε κάθε δυνατότητα έρευνας και διάσωσης το Euroferry Olympia ρυμουλκείται με προορισμό το λιμάνι του Αστακού.
Κραυγή απόγνωσης από τους συγγενείς των αγνοουμένων, υποστηρίζουν ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος αφού μέχρι να πιάσει λιμάνι παγώνουν οι έρευνες.

Ο Λευκορώσος που κατάφερε να βγει ζωντανός από την κόλαση φωτιάς την Κυριακή έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στο λιμεναρχείο της Κέρκυρας και συγκλόνισε με τις περιγραφές του, κατέθεσε ότι έχασε τις αισθήσεις του, όταν συνήλθε έψαξε πυροσβεστήρα ήταν όλοι άδειοι.

Τις επόμενες ώρες οι συγγενείς των αγνοουμένων με μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας θα μεταφερθούν στο λιμάνι του Αστακού.

Η οικογένεια του νεκρού οδηγού Βαγγέλη Μαλεσιάδα έδωσε εντολή στον δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη να καταθέσει αγωγή και μήνυση κατά της πλοιοκτήτριας και των λοιπών υπευθύνων της ιταλικής εταιρείας. Ο Γιάννης Μαρακάκης είχε επιτύχει την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες Eλλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο άλλο όμοιο ναυτικό δυστύχημα το 2014 με τον Νόρμαν Ατλάντικ. Η οικογένεια του άτυχου Βαγγέλη Μαλεσιάδα σφύζει από αγανάκτηση αφενός για τα αργά αντανακλαστικά του πληρώματος και του πλοιάρχου να σώσουν και να ειδοποιήσουμε εγκαίρως τους εγκλωβισμένους οδηγός και αφετέρου για το γεγονός ότι άφησαν στο έλεος τους οδηγός σε αυτή την παγίδα θανάτου η οποία για όσους πιθανόν βρίσκονταν στο γκαράζ δεν είχε διαφυγή. (Πηγή: ΕΡΤ)