Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου προχώρησαν σε κατάληψη, αφού από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχουν καθηγητή Βιολογίας. Στο πλευρό τους τάχθηκε η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, που θεωρεί απαράδεκτο, σχεδόν δυο μήνες από την έναρξη της χρονιάς, οι μαθητές να μην διδάσκονται, ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα. Μάλιστα και από τα υπόλοιπα γυμνάσια και λύκεια της Ευρυτανίας, λείπουν σημαντικές ειδικότητες καθηγητών.

Επίσης, με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των μαθητών του Καρπενησίου που, όπως αναφέρει, με πολύμορφες κινητοποιήσεις υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και τη ζωή, διεκδικώντας ένα “σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει”.
Συνεχίζοντας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με αιχμή την έλλειψη καθηγητών και υποδομών (με ακραίο παράδειγμα την
έλλειψη βιολόγου ενώ η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και δύο
μήνες), ο αγώνας των μαθητών αποδεικνύει ότι η “κανονικότητα” στην
εκπαίδευση απέχει παρασάγγας από την ειδυλλιακή εικόνα που
παρουσιάζουν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις. Η ΚΟ του ΚΚΕ καλεί όλους τους τοπικούς φορείς και τον ευρυτανικό λαό να σταθούν δίπλα στον αγώνα των μαθητών, να βάλουν φραγμό σε οποιαδήποτε αυταρχική πρακτική και να αντισταθούν στους  ταξικούς φραγμούς που εμποδίζουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να έχουν
πρόσβαση στην γνώση». (φωτο: tvstar.gr)