Τραυμάτισε σοβαρά με βαλίστρα τον σκύλο τον γειτόνων του

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή καταδικάστηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων ο 34χρονος Βολιώτης, ο οποίος στις 16 Νοεμβρίου 2020 τραυμάτισε σοβαρά με βαλίστρα τον σκύλο τον γειτόνων του.

Τον δράστη κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του σπιτιού στην οδό τέρμα Βλαχάβα, στον Βόλο.

Καταγράφει το zoosos.gr, στο οποίο μίλησε η ιδιοκτήτρια του σκύλου:

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή 4 ετών, χωρίς αναστολή, με δικαίωμα έφεσης που έχει αναστέλλουσα δύναμη και με όρους να μην πλησιάζει το σπίτι των γειτόνων σε απόσταση 50 μέτρων και να μην απειλεί, λόγω και έργω, κάτι που έκανε συστηματικά. Μετά την έφεση που άσκησε ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό.
Σύμφωνα με την ανάρτηση, στον 34χρονο δεν επιβλήθηκε χρηματική ποινή, εξαιτίας του ελαφρυντικού των ψυχολογικών προβλημάτων, καθώς εκείνη την περίοδο ισχυρίστηκε ότι έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή.
Ο κατηγορούμενος κατάθεσε στο Δικαστήριο ότι ο σκύλος ήταν «μηχανή γαβγίσματος», είπε ότι ο αστυνομικός που έκανε έλεγχο στο σπίτι του και βρήκε την βαλίστρα «πληρώθηκε από τους ιδιοκτήτες του ζώου!», ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι τραυμάτισε το ζώο, διότι έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή, διότι είχε φοβίες από δάγκωμα σκύλου παλαιότερα, πλέον έχει αλλάξει και είναι φοιτητής στην Γυμναστική Ακαδημία Αθήνας.

Το ζώο είχε τραυματιστεί σοβαρά από βέλος στην κοιλιακή χώρα και πέθανε φέτος δύο εβδομάδες πριν τη δίκη από πνευμονική ίωση.
Ο κατηγορούμενος φορούσε ολόσωμη λευκή στολή, πλησίασε τον περίβολο του σπιτιού των γειτόνων του και χτύπησε το ζώο με βέλος που εκτόξευσε από βαλίστρα.

(Πηγή: fonografos.net)