Σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα το φιλανθρωπικό έργο των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας

0
984

Το φιλόπτωχο ταμείο των Ευρυτάνων Αγίων ενίσχυσαν οι Αστυνομικοί της Ευρυτανίας

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων μυήθηκαν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας δείχνοντας έμπρακτα την στήριξή τους στους άπορους ανθρώπους. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε Πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών (τρόφιμα, είδη ένδυσης και καθαριότητας, φάρμακα, παιχνίδια, σχολικά είδη κ.λ.π.), με σκοπό την ενίσχυση φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων σε όλη την χώρα διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, προσέφεραν τρόφιμα, είδη ένδυσης και άλλα αγαθά, η συγκέντρωση των οποίων πραγματοποιήθηκε από το υστέρημα του αστυνομικού προσωπικού, ως μία συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αγάπης προς τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής Μιχαήλ Τσάτσης, συνοδευόμενοι από τους προέδρους τοπικών Συνδικαλιστικών Ενώσεων του Σώματος, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κκ Νικόλαο και προσέφεραν τρόφιμα και είδη καθαριότητας που συγκέντρωσε το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, για την ενίσχυση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.

Αναλυτικότερα: ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ιωάννης Νικοπολίδης, προσέφερε τρόφιμα και είδη ένδυσης που συγκέντρωσε το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, για την ενίσχυση του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων στο Καρπενήσι.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Τρικαλίτης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία αστυνομικών και τον Πρόεδρο τοπικής Συνδικαλιστικής Ενώσεως του Σώματος παρέδωσαν στο Γηροκομείο Ορθοδόξου Χριστιανικής Ενώσεως Κυριών, στη Θήβα Βοιωτίας, τρόφιμα, είδη ένδυσης, πρώτης ανάγκης και καθαριότητας, που συγκέντρωσε το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, Αστυνομικός Διευθυντής Απόστολος Κουφός, προσέφερε τρόφιμα και είδη ένδυσης που συγκέντρωσε το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, σε εκπρόσωπο του Συλλόγου «το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο εδρεύει στη Χαλκίδα.

Τέλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Κατσιάμπας, συνοδευόμενος από τους βοηθούς του, Αστυνομικούς Διευθυντές Γεώργιο Καραχάλιο και Ιωάννη Σταματέλλο, παρέδωσαν τρόφιμα, είδη ένδυσης και καθαριότητας, που συγκέντρωσε το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, για την ενίσχυση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδας.

Στελέχη και εκπρόσωποι των ανωτέρω φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων, Συλλόγων και Φορέων, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες και ευχήθηκαν καλές γιορτές στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακόμη τόνισαν ότι ‘’Η Ελληνική Αστυνομία, καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, θα βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας με σκοπό, όπως πάντα, να επιτελέσει την αποστολή της, που δεν είναι άλλη, από την προστασία του κοινωνικού συνόλου, από την διαφύλαξη της σωματικής του ακεραιότητας και της περιουσίας του.

Αυτές οι Άγιες Ημέρες της Γεννήσεως του Θεανθρώπου, αναδεικνύουν πάνω από όλα την ελπίδα, την αγάπη και την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας’’.