Στήλη Πολίτη

0
17425

Καταγγελία στο Κερασοχώρι
Γράφει ο: Δημήτρης Μαθιουδάκης, κάτοικος Κερασοχωρίου

Θα ήθελα να σας καταγγείλω παράβαση που έχει γίνει στο Κερασοχώρι και έχει ενημερωθεί η δημοτική αρχή και δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια. Εδώ και κάποια χρόνια, κάποιο κομμάτι του δημόσιου δρόμου εντός του Κερασοχωρίου, έχει καταπατηθεί και φραχτεί παράνομα από ιδιώτη με σκοπό την ιδιοχρησία παρανόμως.
Υπάρχει δικαστική απόφαση (την έχει ο δήμος) καθώς και εσείς θα μπορούσατε να τη βρείτε πιθανώς που λέει πως ο δρόμος έχει κλείσει παράνομα και πρέπει να ανοίξει.
Το τμήμα του δρόμου που καταπατήθηκε εξυπηρετούσε πολίτες του δήμου και συγκεκριμένα ήταν ο μοναδικός δρόμος που μπορούσε να εξυπηρετήσει την ασφαλή πρόσβαση σε δημότες του Κερασοχωρίου που μένουν στο βόρειο τμήμα του χωριού.
Έχω επανειλημμένως επικοινωνήσει με το δήμο και ζητώ να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανοίξει ο δρόμος (δηλαδή να κάνουν απλά τη δουλειά τους).
Στην τελευταία επίσκεψη στο δήμο για να ενημερωθώ γιατί δεν ανοίγει ο δρόμος συνάντησα αυτοπροσώπως το δήμαρχο Αγράφων, κύριο Θεόδωρο Μπαμπαλή ο οποίος μου είπε πως δεν ανοίγουν το δρόμο γιατί υπάρχει γραφειοκρατία και όλοι ζητάμε πάρα πολλά από το δήμαρχο που δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Επίσης μου είπε πως εμείς ζούμε στην Αθήνα και ερχόμαστε μία στο τόσο και απλά ζητάμε.
Μάλλον μπερδεύτηκε κάπου ο δήμαρχος καθώς η οικογένειά μου και εγώ ζούμε στο Κερασοχώρι (τα αδέρφια μου ξεκίνησαν το σχολείο στο Κερασοχώρι όμως λόγω του χιονιού αναγκαστήκαμε να φύγουμε φέτος στην μέση της χρονιάς καθώς δεν μπορούσαμε να φτάσουμε στο σπίτι μας λόγω του κλειστού δρόμου με το αυτοκίνητο και ούτε μπορούσαν να μας φέρουν ξύλα στο σπίτι μας ή πετρέλαιο θέρμανσης καθώς ο δρόμος είναι κλειστός)
Καταγγέλλω πως από την στιγμή που υπάρχει δικαστική απόφαση να ανοίξει ο δρόμος οφείλει να κάνει μία κοινοποίηση και να δώσει εντολή έπειτα ένα μηχάνημα του δήμου να ανοίξει το δρόμο.
Η υπόθεση τραβάει χρόνια και σύντομα ο ιδιώτης θα επικαλεστεί χρησικτησία και θα καταπατήσει και επίσημα το δρόμο από την στιγμή που κανείς δεν τον ενοχλεί. Φοβάμαι πως κρύβονται συμφέροντα και για αυτό δεν προχωράνε….

Σας ευχαριστώ πολύ

Με εκτίμηση,