Καλεσμένος για ακόμη μια φορά ήταν ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, στην τηλεόραση. Αυτή τη φορά εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ3 και στον εκπομπή «Περίμετρος», όπου αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο θα αφορά τη βελτίωση των υποδομών και του οδικού δικτύου Αγράφων, αλλά σε προγράμματα που θα απευθύνονται σε νέους ανθρώπους με σκοπό την εύρεση εργασίας.

Αρχικά αναφορά έγινε στη μείωση του πληθυσμού των Αγράφων, με κύριο μέλημα του Δημάρχου την αναζήτηση ειδικού προγράμματος που θα φέρει πίσω τους νέους, δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ απασχολώντας ειδικούς επιστήμονες ή ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τη δική τους επιχείρηση. Παράλληλα το αναπτυξιακό πρόγραμμα που προωθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ο κ. Καρδαμπίκης ότι θα δώσει στους Δήμους Αργιθέας, Αγράφων και Λίμνης Πλαστήρας το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αποτελεί μια μεγάλη οικονομική ανάσα.

Επίσης, ο Δήμαρχος Αγράφων δεν παρέλειψε να τονίσει τη φυσική ομορφιά που παρέχουν τα Άγραφα, αλλά και το πλήθος των ιστορικών μνημείων όπως το γεφύρι του Μανώλη, που διαθέτει ο ορεινός αυτός Δήμος, τις δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει άνθρωποι για τη διατήρηση των μνημείων, αλλά και τις δραστηριότητες που παρέχει η τεχνητή Λίμνη των Κρεμαστών. Η συζήτηση έκλεισε με τη δήλωση του κ. Καρδαμπίκη περί αναγκαιότητας επιστροφής των νέων ανθρώπων στο Δήμο, καθώς οι βελτιωμένες υποδομές και οι νέοι δρόμοι δεν αρκούν για να φέρουν την ανάπτυξη στο γερασμένο Δήμο Αγράφων.