Στην Ευρυτανία ο Αναγνωστάκης. Συνάντηση με Σουλιώτη και Μπαμπαλή

2399

Το ενδιαφέρον του για τα ‘ανοιχτά’ όπως τα χαρακτήρισε θέματα της Ευρυτανίας, δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης κατά την επίσκεψή του στον νομό στις 22 και 23 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του συναντήθηκε με τους Δημάρχους  Καρπενησίου κ.  Nίκο  Σουλιώτη και Αγράφων  κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή, προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις μαζί τους και να τους καταθέσει τις προθέσεις του συνδυασμού του, σε ότι αφορά τις επερχόμενες εκλογές του 2019.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων δήλωσε :
 «Συνεχίσαμε το αυτοδιοικητικό οδοιπορικό μας στις ορεινές περιοχές της Στερεάς.
Επισκέφτηκα τους φίλους Δημάρχους και συζητήσαμε σε αυτή την πρώτη επίσκεψη, τα κύρια θέματα της ορεινής ζώνης της Ευρυτανίας: τo οδικό δίκτυο, την ερημοποίηση της υπαίθρου, την απομόνωση της περιοχής και συνολικά την εξασθένιση του ορεινού χώρου. Με τους φίλους Δημάρχους διαπιστώσαμε συναντίληψη.
Δεσμευτήκαμε με τους συνεργάτες μου, κατά την οριστικοποίηση του προγράμματός μας, να κάνουμε αναλυτικές συζητήσεις και προτάσεις, έτσι ώστε να έχουμε ένα δομημένο, ρεαλιστικό  πρόγραμμα,  στηριγμένο χρηματοδοτικά τόσο στο ΠΕΠ και στο ΠΔΕ όσο και στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και στο Ταμείο Συνοχής.
Στην περιοδεία μας  συναντηθήκαμε με τους παλιούς Δημάρχους Καρπενησίου    και ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση της περιοχής. Ζήτησα και τη δική τους συμβολή  στην κοινή μας προσπάθεια.
Ο τόπος μας δεν χρειάζεται επικοινωνιακά τρικ, ούτε βαρύγδουπες εξαγγελίες. Χρειάζεται καλό σχεδιασμό, ρεαλισμό, συμμετοχή, εστίαση των πόρων. Στη μεταμνημονιακή  εποχή,  καταθέτουμε την αυτοδιοικητική και διοικητική μας  εμπειρία, σε ένα σχέδιο αντιμετώπισης  της φτώχειας  καθώς και προτάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση του ορεινού χώρου, για να αντιστραφεί η αρνητική εξέλιξη στην Ευρυτανία, για μια Περιφέρεια Υπεροχής και Κοινωνικής Συνοχής».

Είχε προηγηθεί  η παρουσία του την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας, όπου ο κ. Αναγνωστάκης παρακολούθησε την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, που συνεδρίαζε και συζήτησε με υπηρεσιακούς παράγοντες θέματα της τρέχουσας και επομένης προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Ο Δ. Αναγνωστάκης  συναντήθηκε στη συνέχεια και με άλλα τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη, με τα οποία αντάλλαξε απόψεις για θέματα της περιοχής και το βράδυ της πρώτης μέρας της επίσκεψής του παρακάθισε σε δείπνο εργασίας με συνεργάτες και φίλους της παράταξης.