Συνάντηση εργασίας για Ευρυτανία & Αιτωλοακαρνανία

Στη γέφυρα Τέμπλας συναντήθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, η χωρική Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Μαρία Σαλμά, ο Αντιπεριφερειάρης Υποδομών και έργων κ. Αθανασίος Μαυρομμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός και υπηρεσιακοί παράγοντες των Περιφερειακών Ενοτήτων Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας, την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου.

Η συνάντηση εργασίας είχε ως στόχο να διαπιστωθεί η εξέλιξη των εργασιών για την νέα σύγχρονη γέφυρα Τέμπλας, που ενώνει την Δυτική Ευρυτανία με την Αιτωλοακαρνανία και να προγραμματιστεί η εκατέρωθεν σύνδεση.

Μετά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας δήλωσε τα εξής: «Σε συνέχεια της επίσκεψη εργασίας στη χωρική Αντιπεριφερειάρχη κα Μαρία Σαλμά πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων με θέμα την ολοκλήρωση και την εκατέρωθεν σύνδεση της Γέφυρας Τέμπλα με τους δύο Νομούς. Η νέα γέφυρα θα εξυπηρετήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους του ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Ευρυτανίας καθώς αποτελεί μέρος ένα σημαντικού οδικού δίκτυο που ενώνει την Ευρυτανία με την Αιτωλοακαρνανία. Η παρουσία του  Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη μας έδωσε την δυνατότητα να αναπτύξουμε σαν Περιφερειακή Ενότητα, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το πλέγμα έργων και δράσεων που υλοποιούμε στα όρια των δύο Νομών με στόχο την βελτίωση της οδικής τους σύνδεσης. Ειδική αναφορά έγινε για την ανάπτυξη και αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης Κρεμαστών που αποτελεί ένα σημαντικό πλουτοπαραγωγικό πόρο στα όρια των δύο Περιφερειών».