Τη συμμετοχή του Δημάρχου Καρπενησίου, Νίκου Σουλιώτη, στην Σύνοδο Δημάρχων στην Αθήνα, συζήτησε και αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρπενησίου.

Ειδικότερα, ανοιχτή πρόσκληση απηύθυνε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, προς όλους τους Δημάρχους ώστε να γίνουν μέλη του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 και να συμμετέχουν στην πρώτη Θεσμοθετημένη Σύνοδο Δημάρχων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου 2023. Η Σύνοδος αυτή θα πραγματοποιηθεί ένα χρόνο μετά την ιδρυτική Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη. Η Αθήνα θα έχει πλέον την τιμή να αναλάβει την Προεδρία του Δικτύου Β40, το οποίο αποτελεί έναν κόμβο αλληλεγγύης, ανάπτυξης και καινοτομίας για όλα τα μέλη του.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρει μεταξύ άλλων στην πρόσκληση τα εξής: «Αναγνωρίζοντας τον καίριο και αυξανόμενο ρόλο της διπλωματίας των πόλεων, σας καλώ όλες και όλους να συνεργαστούμε και να βρούμε λύσεις στις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες μας, προωθώντας παράλληλα το κοινό μας όραμα για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή των Βαλκανίων. Σε συνέχεια συνεννόησης με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Παπαστεργίου, αξιολογήσαμε ότι η συμμετοχή των ελληνικών πόλεων με πληθυσμό πάνω από 50.000 κατοίκους στο Δίκτυο Β40, θα ενδυναμώσει την αποτελεσματική περιφερειακή συνεργασία και θα συμβάλλει ως κινητήριος δύναμη στο όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης».Σε αυτό το πλαίσιο, η συμμετοχή του κάθε Δημάρχου στην πρώτη Σύνοδο Δημάρχων του Β40, κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς το Δίκτυο Β40 ενσωματώνει τις κοινές δημοκρατικές αξίες των βαλκανικών πόλεων και ενισχύει τη δέσμευση, των Δημάρχων του Δικτύου να τις καταστήσουν ανθεκτικές και βιώσιμες. Τα έξοδα διαμονής των Δημάρχων για τις 22 και 23 Ιανουαρίου θα καλυφθούν από τον Δήμο Αθηναίων.

Ο Νίκος Σουλιώτης θα βρεθεί στη Σύνοδο ως προσκεκλημένος και όχι ως μέλος του Δικτύου και θα κάνει έναν μικρό χαιρετισμό.