Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ο Ευρυτανικός Παλμός πριν από λίγες ημέρες είχε αναδείξει μια ακόμη δολιοφθορά σε δίκτυο υδροδότησης στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, το οποίο για δεύτερη φορά καταστρέφεται από αγνώστους.

Ο Δήμος Αγράφων με δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά το νέο συμβάν, αναφέρει:

«Ένα χρόνο σχεδόν μετά σημειώθηκε εκ νέου κρούσμα δολιοφθοράς στην τοποθεσία ΔΙΠΟΤΑΜΑ της Τοπικής Κοινότητας Πρασιάς Δήμου Αγράφων, όπου υπάρχει η υδρομάστευση του υδραγωγείου για τον οικισμό του τοπικού διαμερίσματος Ραπτοπούλου,  άγνωστος ή άγνωστοι κατέστρεψαν τον αγωγό ύδρευσης διαμέτρου Φ 63 σε μήκος 500 μέτρων, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως και πέρυσι. Η καταστροφή του αγωγού έγινε με τη χρήση αλυσοπρίονου σε 150 περίπου σημεία του προαναφερθέντος τμήματος αγωγού.

Ήδη από πλευράς Δήμου ενημερώθηκε η αρμόδια αστυνομική αρχή, ενώ ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής απέστειλε επιστολή προς τον Εισαγγελέα Ευρυτανίας, ενημερώνοντας τον για τα προαναφερθέντα συμβάντα, ζητώντας να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία του Δήμου Αγράφων θεσμικά και περιουσιακά αλλά και αναφορικά με την προστασία των δικαιωμάτων των δημοτών που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο δίκτυο ύδρευσης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Τσιάμης παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα για να καταγγείλει το γεγονός, ενώ κατέθεσαν και δύο μάρτυρες».