Στο Εθνικό Κτηματολόγιο μπαίνει και η Ευρυτανία – Σε εξέλιξη οι καταγραφές στο Δήμο Αγράφων

5051

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι καταγραφές όλων των οικοπέδων και των κτημάτων σε ολόκληρη την Ευρυτανία, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Μέχρι τώρα καταγραφή είχε γίνει μόνο για την πόλη του Καρπενησίου και τις κοντινές περιοχές, ενώ εκτός ήταν οι περιοχές όλου του υπόλοιπου Δήμου Καρπενησίου και του Δήμου Αγράφων.

Την καταγραφή έχει αναλάβει μια κοινοπραξία τεσσάρων εταιρειών, οι οποίες διενεργούν το συγκεκριμένο έργο σε όλο το νομό, συμπεριλαμβανομένων των κοινοτήτων αλλά και των οικισμών αυτών. Το έργο της καταγραφής έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, αλλά, λόγω κακοκαιρίας, ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο.

Έως σήμερα στο Δήμο Αγράφων έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή στις Δημοτικές Ενότητες Ασπροποτάμου και Απεραντίων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή στις Δημοτικές Ενότητες Φραγκίστας, Βίνιανης και Αγράφων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το έργο θα ολοκληρωθεί σύντομα και στη συνέχεια θα καταρτιστούν οι πίνακες με όλα τα κτήματα και οικόπεδα της περιοχής.

Αυτό που μελετούν οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι να ανοίξει ένα Γραφείο Κτηματολογίου και στη Δυτική Ευρυτανία – ένα σενάριο είναι να ανοίξει στην Παλαιοκατούνα – ώστε να εξυπηρετούνται πιο εύκολα όλοι οι πολίτες που θα κληθούν να διασταυρώσουν και να αποδεχτούν τα στοιχεία των νέων πινάκων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μεγάλος κίνδυνος που διατρέχει η Ευρυτανία είναι πολλά οικόπεδα να καταλήξουν στο Δασαρχείο, μιας και υπάρχουν εγκαταλελειμμένα οικόπεδα που δεν τα έχουν αποδεχτεί οι κληρονόμοι και δεν τα έχουν κατοχυρώσει, ώστε να μπουν στο Εθνικό Κτηματολόγιο.