Ο Δήμαρχος Καρπενησίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Νίκος Σουλιώτης, συμμετείχε στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 14 έως και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021.

Στις εργασίες του συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα προβλήματα που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των δήμων, τις συνέπειες που αφήνει πίσω της η πανδημία, για τη μετεξέλιξη του ίδιου του θεσμού και για τον μετασχηματισμό των πόλεων προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών. 

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, με διπλή του ιδιότητα ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, στην ομιλία του εκπροσωπώντας όλους τους Στερεοελλαδίτες, περιέγραψε την ιδιομορφία της Περιφέρειάς μας, τα πλεονεκτήματα αλλά τόνισε ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής μας καθώς και τις αδικίες εις βάρος μας, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, της πανδημίας αλλά και των φυσικών καταστροφών.

Στη συνέχεια στάθηκε σε 7 πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση: τον διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους, περιφερειών και δήμων, την υποστελέχωση και τον εξορθολογισμό στη διαδικασία της κινητικότητας, την αύξηση και ορθολογική κατανομή των ΚΑΠ, τη χρηματοδότηση για προμήθεια εξοπλισμού και μηχανημάτων για την Πολιτική Προστασία, την κατάργηση του περιβαλλοντικού τέλους από τις υποχρεώσεις των δήμων, τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ορθή χωροθέτηση των ΑΠΕ και τη μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα στις τοπικές κοινωνίες και για την καταστατική θέση και τις ευθύνες των αιρετών.  

Κλείνοντας ο κ. Σουλιώτης δήλωσε:

«Όλοι μας είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία και πιστεύω ακράδαντα ότι με αυτή τη σύνθεση προσώπων στους εμπλεκόμενους φορείς μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση και να δώσουμε στην αυτοδιοίκηση τη θέση που της αξίζει, αναβαθμίζοντας συνολικά το επίπεδο ζωής των δημοτών μας…. Έχουμε την ευκαιρία, τη θέληση και τη δυνατότητα να αλλάξουμε την Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και είναι η ώρα να το κάνουμε».