Στην προμήθεια καουτσούκ για να στρωθεί το γήπεδο Καρπενησίου, προχώρησε ο Δήμος, προκειμένου να προπονούνται με ασφάλεια οι αθλητές αλλά και για την προετοιμασία του γηπέδου ενόψει της νέας αθλητικής χρονιάς. Αναφορικά με τα γήπεδα του Προπονητικού Κέντρου ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Γιάννης Σβερώνης, μας ενημέρωσε ότι η συντήρησή τους και αναβάθμισή τους προχωρά κανονικά και θα ολοκληρωθεί εντός της προθεσμίας, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Στην ερώτησή μας εάν έχουν ακυρώσει κάποιες ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και άλλες όπως φημολογείται και αν έχουν κλείσει κάποιες για να προπονηθούν στο Καρπενήσι, όπως κάθε χρόνο, μας απάντησε ότι οι ομάδες δεν έχουν υπογράψει επίσημα ακόμη μιας και η προπονητική τους περίοδος ξεκινά στις 18 Ιουλίου και επίσης η διαδικασία περνά από το ξενοδοχείο το οποίο νοικιάζει τα γήπεδα και όχι οι ομάδες κατευθείαν από το Δήμο. Οι φήμες ότι για τυχόν ακυρώσεις ομάδων ευθύνεται ο Δήμος και τα γήπεδα της περιοχής, δεν ευσταθούν, μας τόνισε.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Ευρυτανικού Παλμού, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είναι πολύ πιθανό στο Καρπενήσι να βρεθεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης για να υπογραφεί η συμφωνία με την Αντιπεριφέρεια και το Δήμο Καρπενησίου για την καθιέρωση του Καρπενησίου σε “Εθνικό Προπονητικό Κέντρο”. Η πρόταση αυτή έγινε γνωστή στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αλλά και στον αρμόδιο Υφυπουργό, στις αρχές Μαΐου, προκειμένου να γίνει δεκτή και να αναδειχτεί το Καρπενήσι ως η πρώτη επιλογή των αθλητών.