Στο Καρπενήσι ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

2213

Ο Νίκος Λαθύρης και Κώστας Μπίκας, οι νέες ευρυτανικές παρουσίες στον συνδυασμό ‘’Στερεά…Υπεροχής!’’
Στο Καρπενήσι βρίσκονταν ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Με την παρουσία του δήλωσε την επιθυμία του να γνωρίσει τον τόπο και να συναντηθεί με τους δημότες του Καρπενησίου. Πολλοί είναι άλλωστε οι υποψήφιοι Ευρυτάνες που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του. Το πρόγραμμά του περιελάμβανε:
Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου στις 11.00 π.μ.,
Επίσκεψη στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Καρπενησίου στις 12.15 μ.μ.,
Συνάντηση – σύσκεψη με φορείς του Νομού στις 14.00
και το απόγευμα στις 6.30, στις ιστορικές Κορυσχάδες, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, με παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων του Συνδυασμού «Στερεά… Υπεροχής!», αλλά και γνωριμία με τον κόσμο.

Ακόμη δύο Ευρυτάνες, ο κ. Λαθύρης Νίκος και ο κ. Μπίκας Κώστας συμπεριλαμβάνεται στο συνδυασμό αυτό καθώς και μερικοί ακόμη νέοι υποψήφιοι, συμπληρώνοντας σιγά σιγά το ψηφοδέλτιο του:
Ο Λαθύρης Νίκος – Αντιστράτηγος ε.α. Πυροσβεστικού Σώματος. (Ευρυτανία), γιός πολύτεκνης οικογένειας, γεννήθηκε το 1963 στον Άγιο Προκόπιο (Παλαιοκατούνα) Ευρυτανίας. Είναι έγγαμος με την Ευανθία (Βάντα) Παφίλη και πατέρας 3 παιδιών. Το 1985 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1990 αποφοίτησε από τη σχολή Αξιωματικών με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Έχει φοιτήσει στη σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας . Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως Διοικητής στην Π.Υ. Καρπενησίου και Υποδιοικητής στην Π.Υ. Λαμίας στο τμήμα Πυρασφάλειας και στο Ανακριτικό τμήμα.
Το 2011 τοποθετήθηκε Διοικητής Νομού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Φθιώτιδος με έδρα την πόλη της Λαμίας.
Το 2012 προήχθη κατ ΄επιλογή στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε Διοικητής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Το 2013 προήχθη κατ΄ επιλογή στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε Διοικητής στην Πυροσβεστική Ακαδημία του Πυροσβεστικού Σώματος.
Τον Μάρτιο του 2014 αποστρατεύτηκε ευδοκίμως και του απονεμήθηκε ο βαθμός του Αντιστράτηγου.
Από το 1995–2004 υπήρξε καθηγητής στο Ι.Ε.Κ Καρπενησίου σε μαθήματα Πυροπροστασίας .
Επίσης, είναι ιδιαίτερα ενεργός και στα αθλητικά δρώμενα, έχοντας υπάρξει αθλητής μεγάλων αποστάσεων και αθλητής χιονοδρομίας του Πυροσβεστικού Σώματος.
Επιπλέον έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Ευρυτανίας όπου διετέλεσε και Πρόεδρος για επτά χρόνια, Διαιτητής Επαγγελματικών κατηγοριών καθώς επίσης άσκησε και χρέη Αρχιδιαιτητή της Ε.Π.Σ Ευρυτανίας.

Ο Μπίκας Κώστας – πρ. Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ.
Γεννήθηκε στην Δυτ. Φραγκίστα Ευρυτανίας το 1964. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Χαλαστάνη, με την οποία έχουν τρία παιδιά. Υπηρέτησε στην Ελληνική Αστυνομία για 28 χρόνια, σε διάφορες θέσεις ευθύνης, μέχρι το Γενάρη του 2015, όπου παραιτήθηκε για να συμμετάσχει, ως υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές βουλευτικές εκλογές.
Από την αρχή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ανέπτυξε έντονη και πολυεπίπεδη συνδικαλιστική και αγωνιστική δράση και διατέλεσε, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων εργοστασίου ΔΑΒΙΕ, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ευρυτανίας και τέλος Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Συμμετείχε στην τοπική αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος όπου επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.
Έχοντας ως εφόδια, την αυτοδιοικητική εμπειρία, τη γνώση στη διοίκηση και τη θέληση για προσφορά, πιστεύει ότι μπορεί να σταθεί με επάρκεια και να προσφέρει στον τόπο που γεννήθηκε, που ζει και αγαπά.