Στο μάτι του Κυκλώνα «Ζορμπά» και η Στερεά

15396

Εντοπίστηκε σώος ο 27χρονος αγνοούμενος στην Εύβοια – αγνοείται ακόμη το ζευγάρι ηλικιωμένων

Στο μάτι του κυκλώνα – κυριολεκτικά – βρέθηκε και ένα μεγάλο τμήμα της Περιφέρειας Στερεάς τις προηγούμενες ημέρες, με πρωταγωνιστές για μια ακόμη φορά την Εύβοια και τη Λοκρίδα. Το πρωί της Δευτέρας, 1 Οκτωβρίου 2018, εντοπίστηκε ο νεαρός άνδρας, ο οποίος αγνοείτο επί δύο ημέρες στο Μαντούδι της Εύβοιας, όταν παρασύρθηκε το αυτοκίνητό του από ορμητικά νερά που προκάλεσε στο πέρασμά του ο κυκλώνας ‘Ζορμπάς’. Αγωνιώδεις είναι οι έρευνες για ζευγάρι, του οποίου αγνοούνται τα ίχνη στην ίδια περιοχή.

Ο νεαρός άνδρας είναι ένας εκ των τριών που αγνοούνται από το βράδυ του Σαββάτου (29/09) όταν και ο κυκλώνας «Ζορμπάς» άρχισε να πλήττει με ιδιαίτερη μανία την περιοχή της Εύβοιας , ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητό του μαζί με μια γυναίκα, όταν αυτό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου. Η συνοδηγός πρόλαβε να βγει από το όχημα και ειδοποίησε τις Αρχές. Ο 27χρονος εντοπίστηκε σε σταθερό σημείο σε ποταμό μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου στην Εύβοια. Ήταν σε επικοινωνία με τους διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ερπυστριοφόρο για να τον προσεγγίσουν.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για το ζευγάρι που συνεχίζει να αγνοείται στην ίδια περιοχή. Και αυτοί βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό τους, στην περιοχή Πήλι όταν παρασύρθηκαν από χείμαρρο. Το όχημά τους εντοπίστηκε αλλά δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος τους. Στις έρευνες συμμετέχουν στελέχη της 1ης και 7ης ΕΜΑΚ, ένα ελικόπτερο και drone της Πυροσβεστικής, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, καθώς και δύτες.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε για τον εντοπισμό του 27χρονου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία», ενώ στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ημέρα που χτύπησε ο κυκλώνας τη Στερεά, ανάρτησε: «Ο κυκλώνας σαρώνει την Περιφέρειά μας. Είμαστε εδώ όλοι, στους δρόμους. Δίνουμε μάχες, μαζί με την πυροσβεστική και την αστυνομία. Οι Δήμοι Λοκρών και Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αυτή την ώρα ζούμε την αγωνία για να βρούμε τους τρεις συνανθρώπους μας στην Εύβοια. Εκεί έχουμε ρίξει όλες τις δυνάμεις μας. Θερμή παράκληση σε όλους: Να είστε προσεκτικοί και να αποφεύγετε άσκοπες μετακινήσεις».