Ο Δήμος Αγράφων θα υποδεχτεί τους Δημάρχους από όλη τη Στερεά Ελλάδα

Στο μεγαλύτερο χωριό του Δήμου Αγράφων, το Ραπτόπουλο, επέλεξε η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας να πραγματοποιήσει την επόμενη σύσκεψή της προς τα τέλη Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, στις 17 και 18 Ιουλίου 2022, πάνω από 30 μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας θα βρεθούν στο Ραπτόπουλο της Δημοτικής Ενότητας Ασπροποτάμου του Δήμου Αγράφων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την 9η τακτική τους συνεδρίαση.

Η διοργάνωση αυτή γίνεται στα Άγραφα στα πλαίσια της γενικότερης φιλοσοφίας της ΠΕΔ Στερεάς να πηγαίνει σε όλους τους Δήμους της, όπως ανέφερε στο περασμένο συνέδριο στη Σκύρο ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο όμορφο νησί της Σκύρου, για να έχουμε απευθείας επαφή με τον Δήμο και τους πολίτες. Έχουμε πάρει την απόφαση ως Π.Ε.Δ., να αφιερώσουμε μία τουλάχιστον συνεδρίαση σε κάθε Δήμο, γιατί είναι πολύ σημαντικό να ενημερωνόμαστε για τα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε Δήμο από τους ίδιους τους πολίτες. Είναι σημαντικό να βιώνεις την καθημερινότητα των πολιτών των κατά τόπους περιοχών. Με τη σημερινή συνεδρίαση θέλουμε να δηλώσουμε έμπρακτα την υποστήριξή μας στον Δήμο Σκύρου και να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Το κύριο θέμα της συνεδρίασης

Σε κάθε συνεδρίασή της η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας θέτει κι ένα κεντρικό θέμα προς συζήτηση κι ανάλυση. Στην 9η Συνεδρίαση στο Ραπτόπουλο το κεντρικό θέμα είναι: «Προοπτικές ανάπτυξης του ορεινού τουρισμού στην Ελλάδα».

Επίσης θα συζητηθούν η ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων του Δήμου Αγράφων καθώς και τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγράφων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα αναφερθεί στην ιστορία των Αγράφων, στα θρησκευτικά μνημεία και το φυσικό περιβάλλον. Επίσης, θα αναλύσει το τι έχει γίνει τα 2, 5 χρόνια θητείας της νέας Δημοτικής αρχής και γενικά στα πλεονεκτήματα και στα μειονεκτήματα της περιοχής κυρίως λόγω υποδομών.

Μεταξύ των άλλων θα θίξει το άθλιο οδικό δίκτυο ειδικά προς το Νομό Καρδίτσας, τα αποτελέσματα της απογραφής, τη στελέχωση των δομών υγείας και των υπηρεσιών του Δήμου, τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για εργασία στους νέους ανθρώπους που μένουν ή επιθυμούν να επιστρέψουν στα χωριά, τη στήριξη της κτηνοτροφίας που είναι σε αδιέξοδο, την δέσμευση του πρωθυπουργού για την πρώτη Ολοκληρωμένη Χωρική Παρέμβαση Αγράφων, την περεταίρω ανάπτυξη του προγράμματος Ψηλά Βουνά που αφορά επισκέψεις σχολείων από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, την διεκδίκηση δικαστικά πλέον των ανταποδοτικών από την ΔΕΗ για την εκμετάλλευση των νερών μας χωρίς να ανταποδώσουν τίποτα στην τοπική κοινωνία.

Ποιοι θα συμμετέχουν

Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν τα 21 άτομα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ καθώς και όσοι από τους υπόλοιπους Δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας που έχουν προσκληθεί, επιλέξουν να βρεθούν στα Άγραφα. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ υπολογίζει ότι στο Ραπτόπουλο θα βρεθούν πάνω από 30 Δημάρχους μαζί με τις οικογένειές τους που θα απολαύσουν τις ομορφιές των Αγράφων και θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής.

Επίσης, την πρόσκληση έχει αποδεχτεί ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κ. Φραγκάκης Δημήτριος, ο οποίος θα βρεθεί στο Δήμο Αγράφων και θα δει από κοντά σε όλο τους το φάσμα τις προοπτικές και τις δυσκολίες που έχει σε αυτόν τον τομέα ο Δήμος.

Στη συνεδρίαση έχει προσκληθεί και η Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, με καταγωγή από το Νέο Αργύρι του Δήμου Αγράφων, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Ραπτόπουλο. Η κα Ζαχαράκη δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόσκληση του κ. Σουλιώτη, αν τελικά θα παραβρεθεί, λόγω του φορτωμένου της προγράμματος.

Πού θα γίνει η συνεδρίαση    

Σε πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου Καρπενησίου και Προέδρου της ΠΕΔ στο Ραπτόπουλο ξεναγήθηκε από τους αντιδημάρχους Αγράφων στο χωριό και από κοινού επέλεξαν δύο σημεία για τις εργασίες του συνεδρίου, προκειμένου να βρεθούν χώροι κατάλληλοι να υποδεχτούν τόσα άτομα και ταυτόχρονα να είναι και δροσεροί. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της κεντρικής Εκκλησίας του χωριού και το γεύμα θα παρατεθεί στην τοποθεσία Μεγάλη Βρύση, όπου τα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά θα δημιουργήσουν ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ευρυτανικού Παλμού εκτός από το Ραπτόπουλο, οι Δήμαρχοι με τις οικογένειές τους θα επισκεφθούν και τη Γρανίτσα για ένα από τα γεύματα. 

Τα μέλη του ΔΣ ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

Πρόεδρος είναι ο Σουλιώτης Νικόλαος – Δήμαρχος Καρπενησίου

Αντιπρόεδρος: Ψαθάς Γεώργιος – Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων

Γραμματέας: Κοντζιάς Ιωάννης – Δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού

Μέλη

  • Αναστασίου Γεώργιος – Δήμαρχος Θηβαίων
  • Βάκα Ελένη – Δήμαρχος Χαλκιδέων
  • Ζεκεντές Αθανάσιος – Δήμαρχος Λοκρών
  • Καπεντζώνης Γεώργιος – Δήμαρχος Δωρίδας
  • Λιόλιος Χαράλαμπος – Δήμαρχος Δομοκού
  • Μπουραντάς Αθανάσιος – Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου
  • Συκιώτης Ιωάννης – Δήμαρχος Καμένων Βούρλων
  • Ταγκαλής Ιωάννης – Δήμαρχος Δελφών
  • Χαντζής Γεώργιος – Δήμαρχος Μακρακώμης
  • Γκίνης Ιωάννης – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τανάγρας
  • Κουτσοβέλης Σωτήριος – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαμιέων
  • Κωστάρος Χαράλαμπος – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων
  • Ρούλιας Ιωάννης – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαμιέων
  • Σύρου Ελένη – Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
  • Φώσκολος Παναγιώτης – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαμιέων
  • Χαλβαντζής Σταμάτης – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων
  • Χατζησταμάτης Ανδρέας – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων