Ονομάζεται Αλεσάντρο Μπελαντόνι και είναι ένας από τους πολλούς οδηγούς ταξί στην Ιταλία.

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού έφυγε για ένα μεγάλο ταξίδι με το ταξί του, διανύοντας μία απόσταση 1300 χιλιομέτρων μεταξύ Vibo Valentia και Ρώμης. Στο πίσω κάθισμα κάθεται ένα κοριτσάκι τριών ετών από την Καλαβρία, που πάσχει από καρκίνο, και πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Bambinο Gesu, για μία επείγουσα ιατρική εξέταση. Ωστόσο, δεν είχε μέσο και κάποιον που να μπορεί να τη συνοδεύσει, καθώς η Ιταλία, μία από της χώρες που σημάδεψε ανεξίτηλα η πανδημία, ήταν κομμένη στα δύο.

Στον Αλεσάντρο ήρθε η ιδέα να πάρει το παιδί με το ταξί, να το συνοδεύσει στην επίσκεψή του στο νοσοκομείο και στη συνέχεια να το επιστρέψει στο σπίτι του.

«Είχε μεγάλη σημασία, καθώς το κοριτσάκι που σήμερα είναι τριών ετών, είχε υποβληθεί κατά το παρελθόν σε χημειοθεραπείες και έπρεπε να κάνει μία εξέταση στο Bambinο Gesu. Γνωρίζω την οικογένεια και όπως και εγώ έχει και ένα άλλο παιδί με αναπηρία. Ήξερα ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η οικογένεια χρειαζόταν βοήθεια. Φύγαμε στις 28 Απριλίου και την επόμενη ημέρα φτάσαμε στο νοσοκομείο. Από το σωματείο μου ζήτησα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να κάνω το ταξίδι μου με ασφάλεια», ανέφερε ο οδηγός σε εφημερίδα της Ρώμης.

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, φτάνοντας κοντά στην Cosenza, σταμάτησα για έναν καφέ. Οι αστυνομικοί, πραγματικά απορημένοι για την κούρσα, μου ζήτησαν εξηγήσεις. Τους εξήγησα την περίπτωση και πρέπει να πω ότι ήταν πολύ ευγενικοί», πρόσθεσε. «Η επίσκεψη πήγε πολύ καλά. Το κοριτσάκι είναι πραγματικά δυνατό και τα αποτελέσματα ήταν αυτά που ήλπιζαν οι γονείς», σημείωσε ο Αλεσάντρο..

Η μεγαλοψυχία του δεν σταμάτησε εκεί. Όταν ήρθε η ώρα η μητέρα να του δώσει το αντίτιμο της μεγάλης αυτής κούρσας, εκείνος απάντησε αφοπλιστικά: «Όχι, δεν πειράζει, δεν θέλω τίποτα. Αυτή τη φορά το ταξίδι είναι δώρο από εμένα».

Η γενναιόδωρη χειρονομία του Αλεσάντρο έγινε γνωστή στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, τού απένειμε το μετάλλιο τιμής του «Ιππότη της Δημοκρατίας», ανάμεσα στους ήρωες της πανδημίας. (πηγή: infokids.gr)