Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 η συνάντηση του Δημάρχου Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη με αντιπροσωπεία μετακινούμενων κτηνοτρόφων του Δήμου Αγράφων στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, που τον χειμώνα μετακινούνται με τα ζώα τους στους Δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ενημερωθεί ο Δήμαρχος για βασικά ζητήματα όπως τα προβλήματα που δημιούργησε στον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής, ο πόλεμος στην Ουκρανία με την αύξηση του κόστους στις ζωοτροφές, η δίκαιη φορολόγησή τους, η ταχύτερη εκτίμηση και αποζημίωση των ζημιών από την κακοκαιρία “Μπάλλος” και η ολοκλήρωση βασικών υποδομών στις κτηνοτροφικές μονάδες τους στις περιοχές της μόνιμης κατοικίας τους. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγράφων κ. Γρηγόρης Παπαθανάσης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Ηλίας Μάκκας και Χρήστος Δημητρόπουλος, αλλά και η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος, Αργυρώ Διώτη. Παρών επίσης ήταν ο πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Επινιανών κ.Κώστας Ζαρκαδούλας.

Ο Δήμαρχος δήλωσε αρωγός στα προβλήματα των κτηνοτρόφων του Δήμου Αγράφων και δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την επίλυση των προβλημάτων τους, προγραμματίζοντας επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.