Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο είχε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 στο Προεδρικό Μέγαρο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ και οι Πρόεδροι των 38 μελών της, Οργανώσεων Ασθενών με Καρκίνο απ όλη τη χώρα.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το έργο των εκπροσώπων των Ογκολογικών Ασθενών, τονίζοντας ότι η αποτελεσματική περίθαλψη και φροντίδα των ασθενών με καρκίνο συνιστά συνταγματική επιταγή που πηγάζει από τo άρθρο 2 του Συντάγματος, σύμφωνα με τo οποίo «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας».

Τον Σύλλογο κατά των Νεοπλασματικών Ασθενειών Ν. Ευρυτανίας ‘Αγώνα Ζωής’ εκπροσώπησε η πρόεδρός του κ. Ανθή Κοντοκώστα Μουλιανίτη και δήλωσε σχετικά: ‘Ήταν μεγάλη μας τιμή να παραβρεθούμε σαν σύλλογος στην επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο. Για τον σύλλογός μας η συνεχής δράση, ενημέρωση και υποστήριξη των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη, είναι πρώτης προτεραιότητας και η ευαισθητοποίηση της πολιτείας είναι σίγουρα σημαντικός αρωγός σε κάθε προσπάθειά μας’’.

Ο κύριος Πρόεδρος ανέδειξε την ανάγκη να γίνεται σεβαστή η προσωπικότητα και η αξιοπρέπεια του ατόμου, ιδιαίτερα του σοβαρά πάσχοντος, σε όλες τις περιπτώσεις και από όλους, ενώ εξήρε τη σημασία του ρόλου της οικογένειας στην υποστηρικτική φροντίδα του ασθενούς με καρκίνο, η οποία θα πρέπει να αναγνωριστεί από την πολιτεία δεδομένου ότι καλύπτει περιοχές φροντίδας όπου εντοπίζονται σοβαρά κενά στην ογκολογική φροντίδα που παρέχεται από το σύστημα υγείας. Οι μεγάλες ελλείψεις σε δομές και εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας παρηγορητικής φροντίδας επίσης επισημάνθηκαν από τον κύριο Πρόεδρο. Επιπλέον ο Ανώτατος Άρχων της χώρας, ανέφερε ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας, τίθεται αρωγός, σύμμαχος και θέτει υπό την Αιγίδα της, το έργο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, δηλώνοντας το σεβασμό και την εκτίμηση του στους εκπροσώπους των ασθενών με καρκίνο, οι οποίοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει τη χώρα μας τη τελευταία δεκαετία.