Συνέδριο με τίτλο: «Energy Material sand NATural rEsources (EMANATE)» διοργανώθηκε στη Χαλκίδα, στις 11 και 12 Μαΐου 2023, το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Υλικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την υποστήριξη του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ενέργειας ΕΚΠΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για μια εκδήλωση στον τομέα της ενέργειας, των υλικών και των φυσικών πόρων, η οποία θα εμπνεύσει όσους την παρακολουθήσουν υπό το πρίσμα της καινοτομίας και της κυκλικής οικονομίας.

Το EMANATE23” φιλοδοξεί να συγκεντρώσει στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα ειδικούς από τον ακαδημαϊκό χώρο, τη βιομηχανία και τους εμπλεκόμενους διοικητικούς οργανισμούς, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, των υλικών και των φυσικών πόρων. Η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου παρέχει μια πλατφόρμα για τους ερευνητές και τους επαγγελματίες ώστε να ανταλλάξουν ιδέες, να μοιραστούν γνώση και να διερευνήσουν πιθανά πεδία συνεργασίας ώστε να συμβάλουν στο βιώσιμο μέλλον με έμφαση στην έρευνα, τις τεχνολογίες αιχμής και τις αναδυόμενες τάσεις. Η εγγραφή και η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.

«Ένα σημαντικό γεγονός λαμβάνει χώρα στην Περιφερειακή ενότητα Ευβοίας, στην πόλη της Χαλκίδας. Ένα διήμερο επιστημονικό συνέδριο, στο οποίο είναι τιμή μας να συμμετέχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες διεθνούς βεληνεκούς, με δωρεάν συμμετοχή», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας, Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Βαρδακώστας και πρόσθεσε: «Ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενθαρρύνουμε το σχεδιασμό τέτοιων δράσεων και στηρίξουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».