Συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ για την υπόθεση των Αιολικών στα Άγραφα

13210

Σώστε τα Άγραφα


Αύριο Πέμπτη 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ΕΣΗΕΑ Ακαδημίας 20, 3ος όροφος) ενημερωτική εκδήλωση ώρα 12:00 μ.μ #save agrafa, που διοργανώνεται από Συλλόγους των Αγράφων και Συλλογικότητες.

Σκοπός είναι η ενημέρωση σχετικά με το εθνικό έγκλημα που πρόκειται να συντελεστεί, από την επικείμενη εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών συστοιχιών («πάρκων») στα απάτητα και αδιατάραχτα βουνά των Αγράφων. Τη συνέντευξη Τύπου θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος .

Η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του ευρυτανικού Περιβάλλοντος, το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων, ο Σύλλογος Απανταχού Βραγγιανιτών «Ο Αι Γιάννης ο Θεολόγος», ο Σύλλογος Απεραντίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι», ο Σύλλογος Απανταχού Προυσσιωτών « Το Κυπαρίσσι», ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Επινιανών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουστέσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναστάσιος Γόρδιος», ο Σύλλογος Δεντριωτών «Ο Άγιος Αντώνιος» και ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων, καλούν όλους τους Ευρυτάνες και τους φίλους του περιβάλλοντος σε συνέντευξη Τύπου – #save agrafa, «Σώστε τα Άγραφα» από το τεράστιο οικολογικό έγκλημα εξ αιτίας της επικείμενης τοποθέτησης  βιομηχανικών αιολικών εγκαταστάσεων. 

Οι Αγραφιώτες φαίνονται αποφασισμένοι παρά τις αντιφατικές αποφάσεις του ΥΠΕΝ, να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την δημιουργία αιολικών πάρκων και την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις απάτητες κορυφόγραμμές των Αγράφων. Χαρακτηριστική είναι η σύμπνοια, η ομαδικότητα, αλλά και η αποφασιστικότητά τους, με σημαντικότερη έως σήμερα κίνηση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης για το ζήτημα, την επερχόμενη εκδήλωση.