Συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ευρυτανίας, Αριστείδη Τασιό, είχε στην Λαμία, αντιπροσωπεία της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας και Ευρυτανίας. Στην συνάντηση μιας ώρας συζητήθηκαν κοινά ζητήματα της ορεινής Αγραφιώτικης περιοχής των δύο νομών Καρδίτσας και Ευρυτανίας με προτεραιότητα τις Οδικές Συνδέσεις, τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό.

Προτεραιότητα τέθηκε η χρηματοδότηση της γέφυρας ΜΕΓΔΟΒΑ που εντάσσεται στον οδικό άξονα Καρδίτσα – Καρπενήσι – Αγρίνιο και υπάρχει ώριμη μελέτη από το 2014, που συντάχθηκε από την περιφέρεια Θεσσαλίας. Ένα θέμα που διεκδικείται διαχρονικά από φορείς και κατοίκους των Αγράφων και των δύο νομών. Επίσης η αποπεράτωση των οδικών συνδέσεων και περιφερειών Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδος: Άγραφα – Καμάρια – Σάικα – Δήμος Καρδίτσας, Τροβάτο – Τρία Σύνορα – Πετρίλο Αργιθέας, –Κέδρα Ευρυτανίας – Φιλίκη – Βραγκιανά Καρδίτσας, Κρέντη – Βαρβαριάδα – Αγραφα, μελέτη Παλιοκαρυά – Βραγκιανά και Τροβάτο, κατασκευές σε ποταμούς και διαπλατύνσεις οδικών για διέλευση λεωφορείων. Η οδική σύνδεση Καρπενησίου – Λίμνης Πλαστήρα – Μουζάκι – Περτούλι – Μετέωρα (απομένουν 4 χλμ, Γιαννουσέικα – Νεράιδα).

Κοινή αντίληψη διαπιστώθηκε στην ανάδειξη και προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος των Αγράφων και στην ανάγκη σύνταξης συνολικής μελέτης για τον ενιαίο Ιστορικό χώρο των Αγράφων που εκτείνεται σήμερα σε τρείς νομούς και οκτώ Δήμους με επίκεντρο τις λίμνες Πλαστήρα – Σμοκόβου – Κρεμαστών, τα δάση, την οικοτεχνία, τον Τουρισμό και αξιοποίηση της Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Από τους κκ Σπανό και Τασιό, εκφράστηκε η στήριξη και συνεργασία στις κοινές δράσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκδόσεων ιστορίας και τουρισμού.

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας και Ευρυτανίας Βασίλης Τσαντήλας, Βαγγέλης Κατσιφός και Χρήστος Μαρκαντώνης, εκφράζει την ικανοποίηση της για την σημαντική συνεργασία που αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς με τους θεσμικούς κοινωνικούς φορείς της Ευρυτανίας και που έχει αποτελέσματα, όπως αναφέρουν.