Ταλαιπωρία δίχως τέλος βιώνει ο δημότης της Κοινότητας Μουζίλου, κ. Πετρίδης Δημήτρης, ο οποίος περιμένει εδώ και χρόνια την υδροδότησή του για την κάλυψη βασικών αναγκών του.

Όπως είχε αναφέρει ο Ευρυτανικός Παλμός ο συγκεκριμένος δημότης λάμβανε υδροδότηση από μια υδρομάστευση που υπήρχε στην Κοινότητα του Αγίου Ανδρέα, έργο της τότε Νομαρχίας το 1993. Η κατασκευή όμως βόθρου πάνω από την υδρομάστευση από προηγούμενο πρόεδρο της Κοινότητας Αγ. Ανδρέα δημιούργησε προβλήματα, καθώς το νερό δεν είναι πλέον καθαρό. Μετά από αίτημα του δημότη προς το Δήμο Καρπενησίου υπήρξε πρόταση για υδροδότησή του από την Κοινότητα του Αγίου Ανδρέα, όμως δημιουργήθηκαν αντιδράσεις από τη μεριά του προέδρου της συγκεκριμένης Κοινότητας. Ως απόφαση του Δ.Σ. Καρπενησίου ήταν να δοθεί υδροδότηση στο δημότη από την Κοινότητα Μουζίλου.

Σύμφωνα όμως με τον ίδιο, ύστερα από επικοινωνία του με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καρπενησίου και τον αρμόδιο μηχανικό ενημερώθηκε για τα εξής:

«Η απάντηση στο ερώτημά μου για την πορεία του θέματος ήταν ότι η μελέτη έχει ολοκληρωθεί, όμως η έγκρισή της αναμένεται. Η τοποθέτηση όμως των σωληνώσεων 900 μέτρων και η όλη εγκατάσταση σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβα πρόκειται να στοιχίσει περίπου 17.000 ευρώ, ποσό που θα επιβαρύνει τον Δήμο». Ο ίδιος μάλιστα συνέχισε λέγοντας: «Είχα ήδη πληρώσει ποσό για την εγκατάσταση ρολογιού στην άκρη του χωριού του Αγίου Ανδρέα που απέχει μόλις 1 χιλιόμετρο από την οικία μου, ύστερα από έγκριση που είχα λάβει από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και είχα πληρώσει 149 ευρώ τέλη σύνδεσης. Όμως ήταν αρνητικός ο πρόεδρος της Κοινότητας, ενώ υπάρχει μόνο ένας μόνιμος κάτοικος στο χωριό αυτό. Ο πρόεδρος όμως δικαιούται μόνο να γνωμοδοτήσει θετικά ή αρνητικά για το θέμα. Την τελική έγκριση τη δίνει το Δ.Σ. Καρπενησίου. Έτυχε όμως να απέχω 100 μέτρα από τα όρια του Μουζίλου, οπότε και φαίνομαι δημότης του Μουζίλου παρόλο που μεσολαβεί το ποτάμι γεγονός που δυσχεραίνει την εγκατάσταση υδροδότησης από την Κοινότητα του Μουζίλου από την οποία αποφασίστηκε να υδροδοτηθώ. Εγώ πλέον περιμένω να βρέξει για να έχω νερό. Μαζεύω τα νερά της στέγης και τα βάζω τα νερά σε δεξαμενές. Το καλοκαίρι όμως δεν έχω νερό ούτε για να πλυθώ και όταν βρέχει έχει συνήθως αφρικανική σκόνη, κάνοντας το νερό ακατάλληλο. Την υδρομάστευση από την οποία έπαιρνα αρχικά νερό δε την χρησιμοποιώ γιατί το νερό δεν είναι καθαρό και μάλιστα είναι και διακοπτόμενο. Όσον αφορά τη υδροδότηση από το Μουζίλο θα υπάρχει καθυστέρηση μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, ακόμη και αν εγκριθεί η απόφαση, γιατί πρέπει να περάσει από εργολάβο και θέλει 2,5 μήνες για να ολοκληρωθεί. Έχω βέβαια εξηγήσει ότι δεν θα μπορέσω να συμβάλλω οικονομικά για το έργο αυτό. Η υδροδότησή μου όμως από τον Άγιο Ανδρέα θα μου στοίχιζε λιγότερο, καθώς θα πλήρωνα 4 μεροκάματα για σκάψιμο, ενώ μου είχε πει ο Δήμαρχος ότι θα βάλει ακόμη και σωλήνα, που τελικά δε θα τοποθετηθεί. Μπήκαμε στον 9ο μήνα από την αίτησή μου και εγώ ακόμη νερό δεν έχω. Δεν έχει λυθεί στην ουσία τίποτα ακόμη σχετικά με την υδροδότησή μου».