Ημερίδα με Θέμα: «Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ» διοργανώνει ο Δήμος Αγράφων σε συνεργασία μετον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (Α.μεΑ.) Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ και την υποστήριξη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγράφων, τηνΠέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου Λυκείου Ραπτόπουλου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου φορείς που υποστηρίζουν δράσεις για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ και εργάζονται συστηματικά για να κάνουν τη ζωή των ατόμων αυτών πιο εύκολη, ενώνουν και φέτος τις δυνάμεις τους για τον ίδιο σκοπό. Στις δράσεις θα συμμετέχουν το ΚΕΣΥ Ευρυτανίας, το  Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, το Ειδικό Δημοτικό, το ΕΕΕΕΚ Καρπενησιού, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Καρπενησίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καρπενησίου και εθελοντές του Συλλόγου. Το πρόγραμμα της ημερίδας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης θα περιλαμβάνει τα εξής :

Χαιρετισμοί

1)  Χαιρετισμός Κ. Κριπάση Αναστασία  Μπάρκα – Πρόεδρος  Συλλόγου  Γονέων  ,Κηδεμόνων  Α.ΜΕ Α.

2) Χαιρετισμός κ.κ. Γεωργίου – Εκπροσώπου Σεβασμιοτάτου- Μητροπολίτης Καρπενησίου 

3) Χαιρετισμός Κ. Αλέξη Καρδαμπίκη – Δήμαρχος Αγράφων

4) ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΡ. Ευαγγελίας Ρόγκα  – Προϊσταμένη  ΚΕΣΥ Ευρυτανίας

Εισηγητές και θέματα ομιλίας κατά σειρά

•«ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ;;» : Εισηγήτρια Ελισάβετ  Κουτσοθανάση –  Υπεύθυνη   Κοινωνική Λειτουργός Προγράμματος Αποκατάστασης Αναπήρων στο Θ.Χ.Π Ευρυτανίας που υλοποιείται σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων ,Κηδεμόνων  Α.ΜΕ Α.  Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ.

•«ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ»: Εισηγήτρια Ευγενία Τασιού –  Κοινωνική Λειτουργός στο  ΚΕΣΥ Ευρυτανίας- εθελόντρια συλλόγου.

•«Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ»: Εισηγήτρια Αντιγόνη Λυκοκάπη- Κοινωνική Λειτουργός στο ΚΕΣΥ Ευρυτανίας- εθελόντρια Συλλόγου.

•«ΠΩΣ ΜΙΛΩ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ» : Εισηγήτρια  Μαρία Κλέσιορα – Ψυχολόγος στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Καρπενησίου.

•«ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ …ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ;» : Εισηγητής Δημήτρης Τσιγαρίδας –  Καθηγητής Φυσικής Αγωγής  –Διευθυντής Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Καρπενησίου.

•«ΣΥΝΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»: Εισηγητής εκπρόσωπος Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου

•«ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ» : Εισηγήτριες Παναγιώτα  Ράπτη  &  Αλεξάνδρα Βαστάκη- Κοινωνικοί Λειτουργοί  στο Τμήμα  Κοινωνικής  Πολιτικής του Δήμου Καρπενησίου.

Στην λήξη της ημερίδας θα ακολουθήσει  συζήτηση και τυχόν ερωτήσεις.