Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και φέτος φορείς που υποστηρίζουν δράσεις για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ και εργάζονται συστηματικά για να κάνουν τη ζωή των ατόμων αυτών πιο εύκολη, θα ενώσουν και φέτος τις δυνάμεις τους για τον ίδιο σκοπό. Πρωτεργάτης ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε. Ευρυτανίας, που θα συντονίσει μια εβδομάδα δράσεων για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στους δήμους Καρπενησίου και Αγράφων. Στις δράσεις θα συμμετέχουν το ΚΕΣΥ Ευρυτανίας, το  Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, το Ειδικό Δημοτικό, το ΕΕΕΕΚ Καρπενησιού, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Καρπενησίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καρπενησίου και εθελοντές του Συλλόγου διοργανώνουν.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στους δυο δήμους:


 Δευτέρα 2/12/2019

Η εβδομάδα ξεκινάει με την Ημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου με θέμα ‘Η αναπηρία σήμερα, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Καρπενησίου | Ώρα 10.00-13.00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το ακόλουθο:

Xαιρετισμός της προέδρου του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων ΑΜΕΑ κα Αν. Κριπάση- Μπάρκα.

Ακολουθούν χαιρετισμοί και οι ομιλίες:

-‘Τελικά τι είναι η αναπηρία; Με εισηγήτρια την υπεύθυνη  κοινωνική  λειτουργό προγράμματος  αποκατάστασης αναπήρων στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, κα Ελισάβετ Κουτσοθανάση.

-‘Οι δομές Ειδικής Αγωγής στην Ευρυτανία’ από την Κοινωνική Λειτουργό του ΚΕΣΥ Ευρυτανίας, κα Ευγενία Τασιού.

-‘Η συμβουλευτική υποστήριξη της οικογένειας ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες’ από την Κοινωνική Λειτουργό του ΚΕΣΥ Ευρυτανίας, κα Αντιγόνη Λυκοκάπη.

-‘Πως μιλώ  για την αναπηρία στο παιδί μου’, από την ψυχολόγο Μαρία Κλεσιόρα.

-‘Συμπερίληψη ..είμαστε έτοιμοι;’, από τον Δημήτρη Τσιγαρίδα, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής –Διευθυντής Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καρπενησίου.

-‘Συνδιδασκαλία ένας διαφορετικός τρόπος εκπαίδευσης’ με εκπρόσωπος ειδικού δημοτικού σχολείου Καρπενησιού.

-‘Δικαστική συμπαράσταση- θεσμικό πλαίσιο και προβληματισμοί’ από Παναγιώτα Ράπτη-Αλεξάνδρα Βαστάκη, Κοινωνικός Λειτουργός.

Θα ακολουθήσει συζήτηση. Η ομιλία θα επαναληφθεί και στον Δήμο Αγράφων.

Τρίτη 3/12/2019

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ, η καθιερωμένη πορεία ευαισθητοποίησης για τα Α. Με Α. στη Ζηνοπούλου (αφετηρία στο ύψος της ΔΕΗ) με τελικό σταθμό την κεντρική πλατεία Καρπενησίου. Συμμετέχουν το ΚΕΣΥ Ευρυτανίας, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, το Ειδικό Δημοτικό, το ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Καρπενησίου. | Ώρα 11.00 .

Τετάρτη 4/12/2019

Μια ξεχωριστή Γιορτή Διαφορετικότητας στο  Κλειστό γήπεδο Δήμου Καρπενησίου με την συνδιοργανωση του Δήμου Καρπενησίου. Συμμετέχουν το ΚΕΣΥ Ευρυτανίας, το Ειδικό δημοτικό, το ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Καρπενησίου και εθελοντές του Συλλόγου. | Ώρα 10.00 ως 13.00.

Πέμπτη 5/12/2019

Η δράση φτάνει στο Δήμο Αγράφων με την Ημερίδα με θέμα: ‘Η αναπηρία σήμερα’ στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου – Λυκείου Ρατοπούλου με την συνδιοργάνωση του Δήμου Αγράφων. | Ώρα 11.00.

Παρασκευή 6/12/2019

‘Πάμε Κέντρο;’. Στο ΚΙΠΕ θα λάβει χώρα η τελευταία για φέτος δράση με ένα αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας, με την συνδυοργάνωση του ΚΙΠΕ και της Π.Ε. Ευρυτανίας | Ώρα 10. 00-12.00.